Bilim-Teknoloji

Apple’dan çevreci girişim

Apple, müşterilerine tüm eski ürünlerini ücretsiz olarak kullanılır hale getirmeyi teklif ediyor. Kullanılamayacak ürünler ise çevreye zarar vermeden imha edilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple Store Türkiye açıldı

bazı elektronik satış mağazalarında yeniden satış değeri olan iphone ve ipodların yeni iphone ve ipadlerle değiştirilmesine imkan veren hediye kartları dağıtan apple, şimdi de şirkete ait tüm ürünleri ücret almaksızın yeniden işlemden geçirerek kullanılır hale getirecek. kullanılamayacak ürünler ise çerveye zarar vermeden imha edilecek. hediye kartları yeniden işlemden geçirilen her ürün için geçerli olmayacak.

şirket ayrıca kendi ürünleri ve çevrimiçi servislerinin neden olduğu kirlenmeyi azaltmak amacıyla tüm satış mağazaları, büro ve veri merkezlerinde yenilenebilir enerjiye ağırlık verileceğini duyurdu. apple'ın çevreye daha duyarlı bir firma olma girişimlerinin ayrıntıları, şirketin internet sitesinin yeni kurulan çevre bölümünde açıklandı.

güneş ve rüzgar enerjisi kullanımını arttırmak ve gömme alanlarına daha az elektronik atık göndermek de apple şirketinin çevreye daha duyarlı hale gelme girişimleri arasında yer alıyor.

zararlı maddeler içeriyor

özellikle eski teknolojik cihazlar birçok zararlı maddeler içeriyor. son yıllarda birçok teknoloji firmasının yaptığı gibi apple da ürünlerinde yeniden dönüştürülebilir ve çevreye zarar vermeyen malzemeler kullanıyor. eski teknolojik cihazların kontrolsüzce imhası doğaya zarar veriyor. 

kaynak: aa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;