Bilim-Teknoloji

Apple'dan 'dövme' açıklaması

Apple, akıllı saati Apple Watch'ın dövme nedeniyle iyi çalışmadığı iddiasını doğruladı. Bileği dövmeli kullanıcılar, saatin veri okumakta sorun yaşadığını bildirmişti.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple Watch dövme sorunu yaşıyor. [YouTube]
apple, 24 nisan'da 10 ülkede satışa sunulan apple watch'un dövme nedeniyle veri toplamakta sorun yaşadığını doğruladı. apple'ın destek sayfasında yapılan açıklamada, kol ve bileğinde dövme olan kullanıcıların saati kulllanırken sorun yaşayabileceğini belirtti. 
açıklamada, 'dövmenin mürekkep, desen ve yoğunluğuna göre alıcı ışığını yeterince alamayabileceği' bilgisi verildi. dövme bu nedenle kullanıcının nabzı ve vücut ısısı gibi tıbbi bilgilerinin okunmasında soruna neden olabiliyor. 
sonuç olarak, koyu ve daha büyük olan dövmeler küçük ve renk yoğunluğu az dövmelere kıyasla daha fazla soruna neden oluyor.
apple, 'dövme sorununun' sosyal medya ve basında yer alan haberlerden öğrenildiğini belirtti. 
geçmişte benzerleri yaşandı
apple, apple watch'ta bulunan ve fotodiyotlarla beraber çalışan yeşil led ışınlarının bilekteki kan akışını tespit ettiğini belirtti. kalp attığı esnada kan akışı ve algılanan ışın da artıyor. işın algısı kalp atışları arasında ise azalıyor. bu verilerin analiziyle nabız ortaya çıkıyor. 
söz konusu teknolojinin geçmişte de soruna neden olduğu fitbit hr bilekliğinde tespit edilmişti. 
apple, geçici bir çözüm olarak apple watch'un kablosuz olarak harici kalp monitör cihazlarına bağlanabileceğini belirtti. ancak bu çözüm kullanıcılara pek tatmin edici gelmiyor. 
kaynak: apple ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;