Bilim-Teknoloji

Apple'ın 'uzay kampüsü' insansız hava aracı kamerasında

Apple'ın 2016'da tamamlanması beklenen ikinci kampüsünün inşaatı insansız hava aracı ile havadan görüntülendi. 13 bin kişinin çalışacağı dev tesisin boyutları video ile ortaya çıktı.

Konular: Bilim-Teknoloji

apple'ın uzay gemisine benzetilen fütürist görünümlü yeni kampüsüne en detaylı görüntüler, youtube'da yayınlandı. youtube kullanıcısı 'jmcminn' dji phantom 2 insansız hava aracına taktığı gopro hero 3+ black edition kamerasıyla apple'ın yeni kampüsünü havadan görüntüledi.

'jmcminn', federal havacılık kurumu'nun kuralları gereği çekimi maksimum 120 metrede gerçekleştirdiğini not etti.

apple'ın efsane ceo'su steve jobs'ın en büyük projelerinden biri olarak tasarladığı campus-2, toplamda 27 bin 870 metrekarelik bir alana inşa edilecek. kampüste, 13 bin kişinin çalışması bekleniyor.

enerjisinin büyük kısmını güneş panellerinden elde edecek olan campus-2, apple'ın cupertino, 1 infinite loop adresinde bulunan merkezinin yanında dev bir ar-ge üssü olarak işlev görecek. campus-2, ana tesis gibi cupertino'da yer alıyor.

tamamlandığında 120 dönümlük yemyeşil bir arazi içinde yer alması planlanan campus 2, 492 metrelik çapıyla pentagon'dan bile daha büyük bir bina olacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;