Bilim-Teknoloji

Apple'ın yüzünü iPhone güldürdü

Teknoloji devi Apple, gelirinin önemli bölümünü akıllı telefon modeli iPhone'un satışlarından elde ediyor. Şirket son çeyrekte 43.7 milyon iPhone satıp beklentileri de aştı.

Konular: Bilim-Teknoloji, ABD
iPhone 5 Çin lansmanı. [Reuters]

son çeyreğe ait mali sonuçlarını açıklayan teknoloji firması apple'da firmayı en çok sevindiren ürün iphone oldu. mart ayının sonu itibarıyle apple, üç ayda dünya çapında 43.719 milyon adet iphone sattı. bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 6.3 milyon adetlik artış anlamına geliyor. firmanın son çeyrek geliri ise 45.6 milyar dolar olurken net kârı ise 10.2 milyar dolara ulaştı.

iphone satışlarındaki bu artışa rağmen, samsung gibi güçlü rakiplerin çıkması sebebiyle ipad satışlarında düşüş oldu. apple son çeyrekte 16.35 milyon adet ipad sattı. bu rakam bir önceki yılın aynı çeyreğinde 19.477 olmuştu.

rakamları yıllık bazda değerlendirmek gerekirse apple, 44 milyon iphone satışına ulaşıyor. bir önceki yıl bu rakam 37.4 milyon olmuştu. ipad satışları ise bir önceki yıl 18.1 milyonken bu yıl 16 milyona düştü.

her ne kadar apple'ın son olarak duyurduğu renkli ve plastik modeli iphone 5c çok eleştiri alsa da firmanın akıllı telefonunun hâlâ çok satıldığı görülüyor. önümüzdeki günlerde daha büyük ekranlı bir iphone modeli üretmesi beklenen apple'ın bu yeni modelle satış rakamlarını daha da artırmasına kesin gözle bakılıyor. 

kaynak: apple

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;