Gazze

'Araplar suskun durmasınlar'

Filistin'in başmüzakerecisi Saib Ureykat bazı Arap ülkelerinin Filistinlileri birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi. Ureykat, Arap ülkelerinin İsrail’in saldırıları karşısındaki suskunluğundan yakındı.

Ureykat bazı Arap ülkelerini İsrail'e karşı suskun kalmakla suçladı. [Fotoğraf: AA]

al jazeera’nın canlı yayınına katılan filistin başmüzakerecisi saib ureykat bazı arap ülkelerini anlamakta zorlandığını ifade etti. bu ülkeleri anlamadığını belirten ureykat, “bazı arap ülkeleri filistinlileri birbirine düşürmeye çalışıyor” dedi.

ureykat, “bu sorundan bizi sorumlu tutmaya çalışıyorlar, israil'e hiçbir şey demiyorlar. ben arap ülkelerinin israil'e saldırması gerektiğini söylemiyorum. fakat en azında durdurmak için yapılması gerekenleri yapabilirler. en azında umursamazlık yapmasınlar. suskun durmasınlar” ifadelerini kullandı.

“hedef filistin davası”

israil başbakanı binyamin netanyahu’yu stratejik bir planı uygulamaya koymakla suçlayan ureykat, ilk olarak batı şeria'da saldırıların yapıldığını, bununla filistin davasının bitirilmek istendiğini vurguladı.

ureykat, “biz 11 milyon filistinli olarak hiçbir grup fark etmeksizin haklarımızı istiyoruz. birlik ve beraberlik içinde tek dille haklarımızı istiyoruz” dedi.

israil’i batı şeria'daki filistin yönetimini yıkmaya çalışmakla suçlayan ureykat, ele geçirdikleri bir belgede israil’in “abbas’tan kurtulmalıyız, onun ölmesi lazım” diye yazdığını söyledi.

ureykat, “biz tek olan bir halkız. biz tek dille diyoruz ki halkımıza karşı katliamları yapan israil’i yargılayacağız ve hakkımızı alacağız” ifadelerini kullandı.

katar’ın gece gündüz çalışarak çözüm için büyük çaba harcadığını söyleyen ureykat, mısır ile de çok yoğun görüşmeler halinde olduklarının altını çizdi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;