Türkiye

Arınç: Adalete güveni artırmamız gerekiyor

Başbakan Yardımcısı Arınç yargıya güvenle ilgili konuştu; "Çok güzel saraylar yaptık ama adalete, yargıya duyulan güveni de artırmamız gerekiyor" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

habertürk tv'ye konuşan başbakan yardımcısı bülent arınç, "yargıya duyulan güven yüzde 20'lere inmişse bir ülkede, çok düşünmemiz lazım. çok güzel saraylar yaptık ama adalete, yargıya duyulan güveni de artırmamız gerekiyor" dedi. 

arınç, 7 haziran'da yapılacak genel seçimle ilgili de değerlendirmeler yaptı, "koalisyondan türkiye'ye hayır gelir mi? hangi parti iktidara gelecekse tek başına gelmelidir. ak partililer 'koalisyon' lafını ağzına almaz" diye konuştu.

"benim bulunduğum toplantıya pusu kurmuşlar"

cumartesi günü hayatını kaybeden 12 eylül askeri darbesinin mimarı kenan evren ile ilgili soruları da yanıtlayan arınç şunları söyledi:

"hayatın en büyük gerçeği ölümdür, en büyük adalet de ölümdedir. son aylardaki ağır rahatsızlığını bildikten sonra kenan evren'in vefatı kimseye şaşırtıcı gelmedi. bugün hiçbir siyasi parti, hiçbir devlet kurumu taziye yayınlamadı. ölümünü sade bir haber olarak verdi. bunun şüphesiz bir sebebi var. 'darbeci' kimliği nedeniyle kimse taziye yayınlamamıştır. ölünün arkasından münkünse kötü şeyler konuşmamak, varsa iyilikleri üzerinden konuşmak bir adettir. ama buna mecbur olmadığınız zamanlarda, insan kendi düşüncelerini belki çok fazla dillendirmeden saklayabilir. arkadaşlar bu konuyu soracak kimseyi bulamayınca, benim bulunduğum toplantıya pusu kurmuşlar, benden öncekiler 'bu konuda konuşmayacağım' demiş. bizim de kötü bir huyumuz var, sorulduğu zaman bir cevap veriyoruz. 12 eylül 1980 darbesinden mağdur bir insan olarak çok iyi şeyler söyleyemeyeceğimi ifade ettim. büyüklerimizden duyduğumuz bir duayı tekrarladım. 12 eylül'de cezaevine girmedim, kapısında bekledim."

kaynak: habertürk

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;