Türkiye

Arınç: Dershaneler kapatılmayacak

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının aksine, "Yeni eğitim sistemiyle dershaneler kapatılacak diye bir şey yok" dedi.

Haberin Öne Çıkanları

'İhtiyaç azalabilir'

CHP'den eleştiri

Mecliste görüşülecek

Arınç, 'dershanelerin hayatın bir gerçeği' olduğunu söyledi.
Arınç, 'dershanelerin hayatın bir gerçeği' olduğunu söyledi. [AA]

Evden eğitim

iktidar partisi ile muhalefet partilerini karşı karşıya getiren söz konusu teklif, sekiz yıllık zorunlu eğitimi 4+4+4'e bölerek 12 yıla çıkarıyor. ilk sekiz yılın ardından evden eğitim alabilmenin de önünü açan düzenleme ile beş yaşını bitiren çocukların okula başlaması öngörülüyor. 

türkiye başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü bülent arınç, yeni eğitim sisteminde dershanelerin kapatılmasının söz konusu olmadığını ancak dershanelere eskisi kadar ihtiyaç kalmayabileceğini söyledi.

bülent arınç, izmir’de yer alan kestanepazarı eğitim kurumu’na yaptığı ziyarette, gazetecilerin zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaracak yasa teklifi hakkındaki sorularını cevapladı.

arınç, yeni sistemde dershanelerin durumunun ne olacağına ilişkin bir soruya karşılık olarak, “dershaneler hayatın bir gerçeği. gençler ortaokuldan itibaren sınavlarda başarılı olabilmek ve çeşitli eksikliklerini giderebilmek için dershanelere gidiyorlar. halk hem bundan memnun, hem de masrafı nedeniyle şikayetçi” dedi.

yeni eğitim sisteminde dershanelerin kapatılmasının söz konusu olmadığını ancak öğrencilerin konu ve dersleri okullarda daha iyi öğrenmeleri durumunda dershanelere eskisi kadar ihtiyaç kalmayabileceğini ifade eden arınç, “4+4+4 çıktığı gün dershaneler kapatılacak diye bir şey söz konusu değil. dershaneler de böyle bir durumda başka bir eğitim kurumu haline gelecektir” dedi.

salı günü tbmm genel kurulu'nda ele alınması beklenen yasa teklifi, eğitim komisyonu'ndan tartışmalı ve kavgalı bir oturum sonrasında geçmişti.

erdoğan aksini söylemişti

başbakan recep tayyip erdoğan ise güney kore’ye yolculuğu sırasında uçakta basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. türkiye basınında yayımlanan haberlere göre erdoğan, üniversite sınavının kaldırılacağını, dershanelerin ise ya lise haline geleceğini ya da kapatılacağını söylemişti.

başbakanın açıklamalarını değerlendiren ana muhalefet partisi chp, yaptığı yazılı açıklamada, dershanelerin kaldırılması önerisini 12 haziran 2011'deki genel seçimler öncesi kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı. açıklamada, chp’nin önerisinin erdoğan tarafından hükümetinin projesi gibi kamuoyuna sunulduğu belirtildi. 

chp, seçim öncesi hazırlayıp kamuoyunun bilgisine sunduğu, bedelli askerlik ve intibak yasası tekliflerinin de aynı şekilde kamuoyuna sunulduğuna dikkat çekti. 

medyaya tepki

açıklamada medyada konuya ilişkin olarak yayımlanan haberlere yönelik olarak şu eleştirilere de yer verildi:

“hükümet, chp'nin projelerini kaynak belirtmeden kendi projesiymiş gibi kullanırken, chp bu projeleri açıkladığında görmezden gelen yazarların, çizerlerin, gazetecilerin 'chp proje üretmiyor' demeye devam etmesi ise, hükümetin intihalci eğilimine medyanın göz yumması anlamına gelmektedir.”

chp ayrıca, seçim öncesi hazırladığı ve kamuoyuna açıkladığı eğitim raporu'nda yer alan ‘sbs sınavı ile dershanelerin kaldırılmasını’ öngören bölüme de açıklamasında yer verdi.

ana muhalefet partisinin, salı günü başkent ankara’da yer alan tandoğan meydanı’nda düzenleyeceği mitingde de bu konuya önemli yer ayırması bekleniyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;