Gülen örgütü soruşturmaları

Arınç: Tutuksuz yargılanmalılar

Başbakan Yardımcısı Arınç, medya ve polise yönelik Cemaat operasyonunda şüphelilerin, tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hür Dava Partisi'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. [Fotoğraf: AA]

hür dava partisi'ni (hüda-par) ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan başbakan yardımcısı bülent arınç, gülen cemaati'ne dönük operasyonda gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan kişilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. arınç, "türkiye’nin adaleti ve halkın vicdanını tatmin bakımından tutuksuz yargılanmaların daha doğru olacağını ifade edebilirim" dedi. arınç'ın sözleri şöyle:

"ilkeli siyaset yapmayı kendisine görev bilen bir insan olarak bu kişilerin neyle suçlandıkları konusunda kısmen bilgimiz olduğunu söylüyorum. kim ne yapmış, hangi delil ve belgeler var bilmiyorum, bilmeme de gerek yok. bu davaların benzeri yıllardır konu oldu. ergenekon, kafes, balyoz vs. bu davalarda bazı askerler, gazeteciler vs. tutuklandılar, mahkemeleri 3-5 sene devam etti. tutuklulukları 5 yılı aşanlar oldu, vekiller vardı aralarında. ben avukatım, siyasi ve ceza davaları üstlendim. ben hep şunu söyledim; tutuklamak istisnadır, tutuksuz yargılamak esastır."

"geçmişte arkadaş olup olmamamız önemli değil"

"bir kitap yazmak, tv dizisi yapmak suretiyle vs. gibi olaylarda ya da deliller suçun hukuki vasfını ileride değiştirebilecekse; kaçma, delilleri değiştirme riski yoksa tutuksuz yargılamak esas olmalıdır. benim bu sözlerim o zaman garip karşılandı ama sonra haklı çıktım. birçoğu salıverildi. bir insanı bir gün bile şahsi hürriyetinden uzak tutmak doğru değil. delilleri vs. bilmiyorum ama konuşulanlardan anladığım kadarıyla, tutuksuz yargılanmalarının şahsen ben daha doğru olacağını biliyorum. isimleri, geçmişte arkadaş olup olmamamız önemli değil, halk nazarında da tutuksuz yargılamanın esas olması lazım."

başbakan ahmet davutoğlu'nun başdanışmanı etyen mahçupyan da eski mesai arkadaşı zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı'nın 'terör'le suçlanmasını doğru bulmadığını söylemişti

cemaat operasyonunda ekrem dumanlı ile samanyolu yayın grubu başkanı hidayet karaca'nın da aralarında olduğu 12 şüphelinin mahkeme sorgusu tamamlanmış, hâkim şüphelilerle ilgili kararını saat 14.00'te açıklayacağını duyurmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;