AKP

Arınç’tan Gökçek’e yanıt

Eski Meclis Başkanı Arınç, “Gezi döneminin ardından Bülent Arınç'ı Başbakan yapacaklardı” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e yanıt verdi: “Melih Gökçek, uzun bir aradan sonra ahlak dışı bir yalana ve iftiraya başvurdu. Belli ki bir sıkıntısı var ve hedef şaşırtmak istiyor.”

Konular: AKP, Türkiye
Arşiv [Fotoğraf: AA]

ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek, 14 mart’ta tgrt haber’de katıldığı bir programda eski meclis başkanı ve eski başbakan yardımcısı bülent arınç’ı şu ifadelerle suçladı:

"ilk defa söylüyorum bunu, yarın da manşet olacak her yerde. recep tayyip erdoğan gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. partinin içinde fetö'cü milletvekilleri hazırdı ve bir fetö'cünün lafıdır, hüseyin gülerce'nin bizzat kendisine söylenmiştir, 'bülent arınç başbakan olacaktı.' o tarihte hazırlanmış ve bitmişti. bülent arınç, şimdi buna 'evet' der, 'hayır' der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim. ak parti iktidarına yeni bir şekil vereceklerdi. bu uluslararası bir operasyon, recep tayyip erdoğan'ı uzaklaştırma operasyonu."

bülent arınç ise gökçek'in bu iddiasına twitter hesabından yanıt verdi:

“melih gökçek, uzun bir aradan sonra ahlak dışı bir yalana ve iftiraya başvurdu. belli ki bir sıkıntısı var ve hedef şaşırtmak istiyor. bir hint atasözünde denir ki: 'eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını kirletmiştir.' melih gökçek'in hezeyanlarını bu açıdan değerlendirmek ve ciddiye almamak gerek. artık siyasetin komedi unsuru olmuştur. gülüp geçin... i.melih gökçek 'devam edebildiğin kadar et' mantığını her sahada uygulayıp; yalana, iftiraya, çirkefliğe de devam edebildiği kadar ediyor. ülkemizin; üç harfli belediye başkanının komikliklerinden ve üstündeki okların hedefini şaşırtma çabalarından daha önemli meseleleri var.”

bülent arınç, tgrt haber’de de gökçek’in suçlamasına cevap verdi:

“kesinlikle bunun hiçbir delili yoktur. hüseyin gülerce’yi dayanak olarak gösteriyor. şunu sormak istiyorum: ak parti içinde fetö’cü milletvekilleri kimdir? ‘bülent arınç başbakan olacak’ diyen kimdir? gülerce’nin söyleyeceklerini bekliyorum. bundan sonra söyleyeceklerimi ona göre belirlerim. herkese yönelik böyle suçlamalar yapılabilir. hepsine itibar edecek miyiz? 2 seneden beri ambargo altındayım. eğer televizyonlarınızı bana açarsanız, o zaman da konuşuruz.”

iki isim son olarak 2015 martında kamuoyu önünde tartışmıştı. gökçek'in arınç'ı twitter üzerinden, gülen örgütüyle işbirliğiyle suçlayıp istifaya çağırmasına arınç sert bir şekilde cevap vermişti. gökçek'i, ankara'yı gülen örgütüne "parsel parsel" satmakla suçlayan arınç, “yeni bir tartışma konusu ortaya atarak seçimlerden önce kafaları, zihinleri karıştırmak istemem. o yüzden gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim” demişti.

13 haziran 2015’te cnn türk canlı yayınına katılan arınç, “kendisi de kabullendi. ‘ben hayırsever insanım, kim benden de ne istediyse verdim’ diyor. 8 haziran’dan sonra yolsuzluk dosyası açıklayacağım demedim. yapılan işler hukuka aykırıysa yargı ne yapacaksa yapar. bir yerlere yaranmak için beni kullanan birini siyaseten yok etmeyi düşünmüştüm. ama gerek kalmadı” ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: tgrt haber ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;