Futbol

Arjantin'i 'Tata' çalıştıracak

Arjantin, Barcelona'nın eski teknik direktörü Garardo 'Tata' Martino'yu milli takımın başına getirdi. Martino, 3 Eylül'de Almanya ile yapılacak özel maçta ilk kez yeni takımını yönetecek.

Konular: Spor
Martino, Barcelona'da geçirdiği bir sezonda sadece İspanya Süper Kupası'nı kazanabilmişti. [Fotoğraf: AFP]

martino, kendi ülkesinin milli takımında alejandro sabella'nın yerini aldı.

sabella, 13 temmuz'da arjantin'in almanya'ya 1-0 yenildiği dünya kupası finalinden sonra sözleşmesinin uzatılması teklifini geri çevirmişti.

martino ise geçen sezon barcelona ile ispanya ligi şampiyonluğunu son gün kaçırdıktan sonra görevden ayrılacağını açıklamıştı. martino katalan kulübünde geçirdiği tek sezonda sadece ispanya süper kupası'nı kazanabildi.

51 yaşındaki teknik adam, barcelona'dan önce çalıştırdığı ve futbolculuk kariyerinin büyük bir bölümünü geçirdiği newell's old boys'u ise 2013'te, arjantin'de lig şampiyonluğuna taşımıştı.

martino, arjantin milli takımı'nın başında ilk maçına 3 eylül'de, almanya'nın düsseldorf kentinde çıkacak. özel maç, dünya kupası finalistlerini karşı karşıya getirecek.

martino'nun sözleşmesi rusya'da yapılacak 2018 dünya kupası'na kadar sürecek. arjantinli çalıştırıcı perşembe günü basına tanıtılacak.

kaynak: al jazeera ve reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;