2014 Dünya Kupası

Arjantin'i yine Messi taşıdı

İlk iki maçında tutuk bir görüntü sergileyen Arjantin Nijerya'yı 3-2 yendi. Afrika temsilcisi ise bu skora karşın grupta ikinci olarak tur atladı.

Lionel Messi, 2010 Dünya Kupası'nda gol atamamıştı. [Reuters]

arjantin üçte üç yaparak gruptan lider çıktı. nijerya dört puanda kaldı ama iran'ın bosna hersek'e 3-1 yenilmesinden dolayı ikinci olarak tur atladı.

ilk iki maçta da arjantin adına gol atan messi, bu maçı da boş geçmedi. takımının üç golünden ikisi ona aitti. arjantinli yıldız 2010 dünya kupası'nda gol atamamıştı ama bu turnuvada grup maçlarını dört golle tamamladı. 

nijerya'da ise ahmed musa takımın yıldızıydı. iki gol attı. nijerya'nın turnuva boyunca attığı üç golde de onun imzası var. 

ilk gol henüz üçüncü dakikada geldi. di maria'nın sol çaprazdan vuruşu kaleciye sonra da direğe çarparak oyun alanına geri döndü. dönen topa messi sert vurdu ve turnuvadaki üçüncü golünü kaydetti. 
 

Tur atlayan takımlar

brezilya
meksika
kosta rika
arjantin
belçika
hollanda
kolombiya 
şili
yunanistan
uruguay
nijerya

santrayı yapan nijerya, hemen cevabı verdi. 22 yaşındaki musa'nın sol çaprazdan güzel vuruşu ağlarla buluştu ve ilk beş dakikada skor 1-1'e geldi. bu nijerya'nın turnuvadaki ikinci golüydü. iki gol de musa'dan geldi.

ilk yarının son dakikasında messi skoru 2-1'e getirdi. kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen barcelonalı futbolcunun vuruşu kaleci enyeama'nın bakışları arasında ağlarla buluştu ve ilk yarı arjantin'in üstünlüğüyle sona erdi.

nijerya'nın beraberlik golü ikinci yarının hemen başında geldi. yine ahmed musa kaydetti. ceza sahasına hızlı giren cska moskovalı futbolcu kaleciyi çaresiz bıraktı ve skor 2-2'ye geldi.

bu golden henüz iki dakika geçmeden arjantin maçın beşinci golü buldu. kornerden gelen topa rojo'nun dokunuşu arjantin'i 3-2 öne geçirdi.

65'te ise michael babatunde elinden sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-2 arjantin'in üstünlüğüyle sona erdi. iki takım da ikinci tura yükseldi.

arjantin'de teknik direktör alejandro sabella, nijerya maçında iran maçının ilk 11'iyle sahaya çıktı.

güney amerika temsilcisi lionel messi, gonzalo higuain, sergio aguero ve angel di maria ile gol aradı.

nijerya'da ise stephen keshi orta sahada victor moses'ın yerine michael babatunde'yi sahaya sürdü. fenerbahçeli emmanuel emenike ve eski fenerbahçeli joseph yobo da ilk 11'de yer aldı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;