Euro 2016

Arnavutluk'tan tarihi başarı

Ermenistan'ı 3-0 yenen Arnavutluk, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Arnavutlar başarıyı sokaklarda coşkuyla kutladı.

Konular: Spor, Futbol, Arnavutluk
Arnavutluk grubunda ikinci sırada [AA]

maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte arnavutluk ve kosova'da yaşayan binlerce arnavut kendini sokağa atarak, takımlarının elde ettiği başarının sevincini yaşadı.

arnavutluk'un başkenti tiran ve kosova'nın başkenti priştine, arnavutluk bayraklarıyla donatılırken, her iki kentte de adeta karnaval havası esti. zafer şarkıları söyleyen arnavutlar, tezahüratlar atıp araçlarıyla şehir turu attı.

son maçlar öncesinde i grubu'nda danimarka'nın ardından maç eksiğiyle üçüncü sırada bulunan arnavutluk, ermenistan deplasmanından üç puanla dönerek portekiz'in ardından ikinci sıraya yerleşti ve fransa'da düzenlenecek 2016 avrupa futbol şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;