Kültür-Sanat

Arslanköy’ün tiyatrocu kadınları

Mersin’in Arslanköy beldesinde yaşayan Ümmiye Koçak, kendi kurduğu tiyatro topluluğuyla yeni oyunları 'Ozon Tabakası' için hazırlık yapıyor.

Konular: Kültür-Sanat

Kısa film, Arslanköy Tiyatro Topluluğu'nun hikayesini anlatıyor. Filmi izlemek için fotoğrafa tıklayın.
pelin esmer’in ‘oyun’ adlı filmine de konu olan arslanköy tiyatro topluluğu sabancı vakfı’nın ‘fark yaratanlar’ projesi kapsamında yeni bir video ile seyircisini selamlıyor. dünya tiyatrolar günü kapsamında yer verilen video, kurulduğu 2001 yılından bugüne arslanköy tiyatro topluluğu'nu ve kurucusu olan ümmiye koçak’ın öyküsünü anlatıyor.

çoğunlukla kendi yazdıkları oyunları sahneleyen, arslanköy’ün kadınları tarafından sahnelenen oyunların ilki remzi özçelik’in yazdığı ‘taş bademleri’ydi. sonrasında ümmiye koçak kendi yazıp yönettiği oyunlarla, köy yaşamında kadınların yaşadıkları sorunları mizahi bir dille kaleme aldı ve tiyatronun kadın oyuncuları da sahneledi.

arslanköy tiyatro topluluğu aynı zamanda türkiye’de ve yurtdışında da adını duyurmaya başladıktan sonra 2006 yılında ‘hasret çiçekleri’ oyunu uluslar arası adana tiyatro festivali’nde sahnelendi. ümmiye koçak, tiyatronun ardından da narenciye bahçelerinde çalışarak kazandıkları para ile ‘yün bebek’ filmini çektikten sonra new york avrasya film festivali’nde ‘sinemada en iyi avrasyalı kadın sanatçı’ ödülünü kazandı.

arslanköy tiyatro topluluğu bu günlerde, küresel ısınmayı sahneye taşıyacağı ‘ozon tabakası’ adlı oyunun provalarını yapıyor.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;