Türkiye

Artvin Cerattepe'de protestoculara müdahale

Artvin'de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmasını protesto eden göstericilere polis gaz ve copla müdahale etti.

Konular: Türkiye

artvin'de, kafkasör yaylası cerattepe'de maden çıkarmak isteyen cengiz holding yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye gelişinde gerginlik çıktı. madeni protesto eden göstericilere gaz ve copla müdahale edildi. göstericiler tarafından atılan taşlar nedeniyle de bölgedeki birçok aracın camları kırıldı.

sağlık yetkilileri müdahale etti

chp artvin milletvekili uğur bayraktutan ve sinop milletvekili barış karadeniz, saat 11.20 sıralarında yolu kapatan vatandaşlardan polis barikatından uzaklaşmalarını ve geri çekilmelerini istedi. iki milletvekili daha sonra çevik kuvvetin önündeki duvarın üzerine oturarak beklemeye başladı.

polis ekipleri, saat 11.25’te yolun trafiğe açılmaması halinde müdahale edeceklerini duyurdu. 5 dakika bekledikten sonra da saat 11.30’da gruba doğru yürüyüşe geçti. polis, kendilerini durdurmak isteyen chp milletvekillerini de kenara iterek yürüyüşüne devam etti ve yolu kapatan yaklaşık 300 kişilik grubun önüne geldi. vatandaşların yolu açmaması üzerine arbede çıktı. bunun üzerine polis ekipleri, grubun üzerine biber gazı sıkmaya başladı. bu sırada tepelerdeki vatandaşlar da polise taş attı. polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi sonrasında grup dağılarak tepelere kaçtı. yaklaşık 15 dakika süren müdahale sonrasında sağlık görevlilerinin gazdan etkilenen çok sayıda kişiye müdahale etmesi için polis ekipleri geri çekildi.

"bakan 'vurun geçin' demiş"

chp milletvekili uğur bayraktutan, polisin gazlı müdahalesi sonrasında yaptığı açıklamada, “bütün bakanları ikna ettik. içişleri bakanı efkan âlâ’yı ikna edemedik. ‘vurun geçin’ demiş bakan. herkes ikna oldu bir o ikna olmadı. kendisine bir şey söylemiyorum buradan. parlamentoya gidince kendisiyle görüşeceğim” dedi.

polisin sıktığı biber gazından etkilenen chp’li uğur bayraktutan, limon yardımıyla gazın etkisini azaltmaya çalıştı. bu sırada bir polis memuru da eline su dökerek bayraktutan’a yardımcı oldu. ilk müdahaleye rağmen yol trafiğe açılamadı. çevik kuvvet geri çekilirken, vatandaşlar da tepelerdeki bekleyişini sürdürdü.

chp milletvekilleri uğur bayraktutan ve barış karadeniz de, artvin valisi kemal cirit'le görüşmek üzere şehir merkezine indi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;