Çalışma hayatı

Asgari ücretlilere vergi desteği

Vergi dilimi nedeniyle ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler için aradaki farkı telafi etmeyi öngören Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul edildi.

[Fotoğraf: AA]

tbmm genel kurulu, gelir vergisi kanunu'na geçici madde eklenmesini öngören kanunu kabul etti.

kanun, vergi diliminden dolayı ekim, kasım ve aralık aylarında ücretleri bin 300 tl'nin altına düşen bekâr ve çocuksuz asgari ücretlilere vergi desteğini içeriyor. buna göre, bu üç ayda da ücretlerin bin 300 tl'nin altına düşen kısmı asgari geçim indirimine ilave edilecek.

teklifin gerekçesinde, bekâr ve çocuksuz hizmet erbabının geçim indirimi dâhil, 2016 yılı ekim ayında net ücretinin bin 231,08 tl olduğu, bin 300 tl'nin altında kalan 69,91 tl'lik kısmının asgari geçim indirimine ilave edilerek, bin 300,99 tl olarak hizmet erbabına ödeneceği kaydediliyor.

kaynak: aa        

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;