Kültür-Sanat

'Aşk sır tutmaz'

Bu hafta gösterime giren filmler arasında, Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in rol aldığı, bir sahil kasabasında geçen 'Aşk Sana Benzer' filmi yer alıyor.

Konular: Kültür-Sanat
Filmde, Burak Özçivit (solda) 'Ali Kaptan', Kaya Akkaya (sağda) ise 'Yaşar Kaptan' rollerini canlandırıyor.

aşk sana benzer
a. taner elhan'ın yönettiği, bedia ceylan güzelce'nin senaryosunu yazdığı filmde burak özçivit, fahriye evcen, selim bayraktar, kaya akkaya, yavuz bingöl, birsen dürülü, şamil kafkas ve burçin işık rol alıyor. ege'de bir sahil kasabasında geçen film yeşilçam nostaljisiyle, günümüz hikayeleri arasında gidip gelen bir melodram. burak özçivit'in canlandırdığı ali karakteri, balıkçılık yaparak, aileden kalan restoranını işletmektedir. en yakın arkadaşı yaşar kaptan, onun nişanlısı saadet, dondurmacı nebahat, manav ayhan ve hatta kasabanın lali hilmi'nin yanı sıra, bin yıllık zeytin ağaçları gibi aşıklar tepesi'nde, aşıkları bekleyen yusuf baba onun dostları ve ailesi olmuştur. ali'nin bu hayatı, kasabaya deniz adında bir kızın gelmesiyle değişir. ali ve deniz birbirlerine aşık olurlar ancak deniz'in geçmişi, bu aşkın peşini bırakmayacaktır. deniz ne kadar saklamak istese de aşk sır tutmaz...

benim komşum bir melek / st. vincent
theodore melfi'nin yönettiği, sinemanın yaşayan bill murray, melissa mccarthy ve naomi watts'ın rol aldığı filmde, bekar anne maggie ile 12 yaşındaki oliver'ın brooklyn'de geçen eğlenceli hikayesi anlatılıyor. maggie ve oliver'ın yeni taşındıkları apartmanda komşuları vincent'ın, içki ve kumar sorunu olan bir adamdan, içindeki yufka yürekli, iyi kalpli adamın ortaya çıkışı ise neşeli bir filme dönüşür.

neden tarkovski olamıyorum?
başarılı oyuncular tansu biçer, menderes samancılar ve esra kızıldığan'ın rol aldığı 'neden tarkovski olamıyorum?' bu yılın çok konuşulan yerli yapımlarından biriydi. murat düzgünoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı filmde, hayatını televizyon filmleri çekerek kazanan 35 yaşındaki bahadır'ın idealleriyle, hayatın gerçekleri arasında kalmasının komik hikayesi anlatılıyor.

köstebekgiller: perili orman
türkiye'de yavaş yavaş üretilmeye başlanan animasyon filmlere bir yenisi ekleniyor. mustafa kotan'ın yönettiği, inci türkay, ruhi sarı, evrim akın ve reyhan asena keskinci'nin seslendirmesini yaptığı filmde doğal güzellikleri yok etmeye çalışan otel müdürüne karşı gelen bir ailenin mücadelesini anlatan filmin karakterleri boyo, süslü, kösteban, köstepem ve köstosun.

arayış / the search
michael hazanavicius'un yönettiği filmde, berenice bejo ve anette bening başrolleri paylaşıyor. film, 1999 yılındaki ikinci çeçen savaşı'nı konu ediniyor. savaşta ailesi öldürülen hadji, mülteciler arasına katılarak savaştan kaçar. kaçtığı yerde tanıştığı carol, hadji'yi evine alır ve çocuğu yeniden hayata döndürmeye çalışan ikili arasında sıcak, trajik ve yüzleşmelerle dolu bir iletişim başlar.

cesur tom ve sihirli ayna / menique y el espejo magico
ernesto padron'un yönettiği filmde, şarkıcı keremcem baş karakter tom'u seslendiriyor. fakir bir çiftçinin oğlu olan tom, babasından kalan toprağı verimli hale getirmek için çok çalışmaktadır. bir gün karşısına çıkan sihirli ayna, ona ruh ikizinin resmini gösterir ve o andan itibaren tom, bu güzel kızın peşine düşer. onu bulmak için büyük bir maceraya atılmaktan da asla kaçınmayacaktır.
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;