Türkiye

‘Askeri Casusluk’ Davası gergin başladı

İzmir’de görülen ve 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması öncesi, yüzlerce kişi protesto gösterisi düzenledi.

Haberin Öne Çıkanları

49 sanık muvazzaf asker

Arbede çıktı

'Darp' iddiası

Protesto gösterisini, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği organize etti. [AA]

49'u muvazzaf asker 357 sanığın 'gizli bilgi ve belge bulundurmak' suçundan yargılandıkları dava izmir'de gergin bir ortamda başladı. 'askeri casusluk' davası'nın ilk duruşması öncesi düzenlenen protesto gösterisine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

işçi partisi ve türkiye gençlik birliği'nin organize ettiği gösteride, dava protesto edildi. 

izmir 12. ağır ceza mahkemesi'nin önünde sanık avukatlarıyla polis arasında da arbede çıktı. adliyeye alınmadığını söyleyen iki avukat, darp edildiklerini savundu. 

izmir cumhuriyet başsavcılığı, 'fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri' iddia edilen organize suç örgütüne yönelik soruşturma başlatmıştı.

soruşturma sonrası dava açılmış, iddianamede ise sanıkların; bazı devlet memurlarını, askerleri ve istihbarat görevlilerini fişlediği belirtilmişti. 

müebbet istemi var

iddianamede adı geçen, aralarında devlet memuru, asker ve milli istihbarat teşkilatı (mit) mensuplarının da bulunduğu 196 müşteki ve 831 mağdurdan çoğunun suç örgütü tarafından fişlendiği öne sürülüyor.

sanıklardan 79'u tutuklu olarak yargılanıyor.  

'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kişisel verilerin kaydedilmesi' ve 'devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek' ile suçlanan sanıklardan bilgin özkaynak için müebbet, narin korkmaz için ise 9 yıl hapis cezası isteniyor.

deniz kuvvetleri komutanlığı kurmay başkanı koramiral veysel kösele hakkında ise 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 'yasaklanan bilgileri temin etmek' suçlamalarıyla 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;