IŞİD

Askeri şehit eden 5 IŞİD üyesi öldürüldü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nde başta IŞİD'e karşı olmak üzere son günlerde yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi aldı. Başbakan'a Kilis'te Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit eden IŞİD militanlarından 5'inin öldürüldüğü bilgisi verildi.

başbakan ahmet davutoğlu suruç saldırısının ardından oluşturulan başbakanlık koordinasyon merkezi'ni ziyaret etti. burada başbakanlık müsteşarı kemal madenoğlu'ndan işid, pkk, dhkp-c gibi örgütlere yönelik operasyonlar hakkında bilgi aldı. aynı zamanda genelkurmay 2. başkanı yaşar güler ve içişleri bakanı sadettin öztürk de başbakan'a bilgi verdi. genelkurmay 2. başkanı güler, başbakan'a perşembe günü kilis'te astsubay mehmet yalçın nane'yi şehit eden işid üyelerinden beşinin öldürüldüğü bilgisini iletti. 

pilotlara teşekkür

koordinasyon merkezindeki toplantıda başbakan yardımcısı yalçın akdoğan ve emniyet genel müdürü celalettin lekesiz de bulundu. al jazeera'nin edindiği bilgiye göre, başbakan perşembe akşamı işid hedeflerini vuran pilotlara teşekkür etti. ayrıca uçaklardan kaydedilen operasyon görüntülerini de izledi. hava kuvvetleri müşterek hedef analiz yönetim başkanı tuğgeneral gökhan sönmez'den de hava harekâtına ilişkin bilgi aldı. 

3 hedef

al jazeera'nin edindiği bilgiye göre, hava bombardımanı kapsamında 24 temmuz 2015 cuma sabahı el tabiye bölgesinde işid toplanma alanı olarak kullanılan üç katlı bir bina hedef alındı. hedef, sınır hattından 14 km uzaklıkta bulunuyor.  ikinci olarak da burgide bölgesinde işid'in kararagâh olarak kullandığı sınırdan 4 km uzaklıktaki bir bina vuruldu. operasyonda el zahiriye bölgesindeki diğer işid karargâhı sınırın 11.5 kilometre uzaklığında hedef alındı. 

9 işid üyesi öldürüldü

suriye'deki iç savaşta ayaklanmadan beri gösteriler ve çatışmalarla ilgili sahadan bilgiler geçen suriye insan hakları gözlemevi de türk uçaklarının hava operasyonunda 9 işid üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. 

nato şefi başbakan'ı aradı

nato genel sekreteri jens stoltenberg de başbakan davutoğlu'nu aradı. başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, başbakan davutoğlu başta işid, pkk ve dhkp-c'ye karşı olmak üzere, türkiye'de yürütülmekte olan operasyonlar hakkında nato şefine bilgi verdi. genel sekreter stoltenberg, nato'nun türkiye’nin 'terörle mücadele yönündeki çabalarının yanında kararlılıkla durmaya devam edeceği'ni vurguladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;