Futbol

'Asla izin vermeyiz'

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, son dönemlerde gündeme gelen Avrupa'nın en başarılı kulüplerinin bir araya gelerek lig kurması projesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Konular: Spor, UEFA
Ceferin, Platini'den sonra göreve seçildi. [Reuters]

finlandiya'nın başkenti helsinki'de düzenlenen 41. uefa kongresi'nin açılışında konuşan ceferin, avrupa'nın 5 büyük liginde önemli takımların bir araya girerek "avrupa süper ligi" adı altında toplanmasına ilişkin son dönemde çıkan iddiaları değerlendirdi.

böyle bir oluşuma asla izin vermeyeceklerini vurgulayan caferin, "para her şey değil. bunu isteyen bazı kulüpler olabilir ama buna yakın bir oluşum bile asla olamaz. her şey bu kadar basit çünkü bizim değerlerimiz ve düşüncelerimizle uyuşan bir durum değil." diye konuştu.

başkan ceferin, bu sorunu çözmek amacıyla federasyon ve kulüp yöneticileriyle bir araya geleceğini ve beş yıl içinde avrupa futbolunda yeni bir planlamaya gidileceğini de açıkladı.

bazı çıkar gruplarının, avrupa'da yüksek ve düşük bütçeli takımlar arasındaki farkın açılmasından avantaj sağladığının altını çizen uefa başkanı, "uefa, küçük ligleri şantaj ile ortadan kaldırmaya çalışanların her zaman karşısında olacak. bazıları, astronomik değerlere sahip kulüplerde görev aldığı için güç kendinde sanıyor. takımlar arasındaki dengesizliği azaltmak amacıyla hep birlikte çalışacağız. bu sorunu çözmek, hepimizin sorumluluğudur." değerlendirmesinde bulundu.

aleksander ceferin, uefa'ya bağlı 55 federasyonun tümüne uefa kaynaklarından 1 milyon euro vereceklerine ilişkin daha önce verdikleri sözü de tutacaklarını kaydetti.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;