Bilim-Teknoloji

Asteroit tehdidini NASA ile önleyin

Video oyun yapımcısı Squad, roket bilimi simülasyonu Kerbal Space Program’ın en son güncellemesini sundu. Güncellemede, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile ortak gerçekleştirilen bir görev de yer alıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Asteroit durdurma simülasyonu

Oyuncular NASA görevine çıkacak

NASA'nın gerçek programı kullanılacak

Kerbal Space Program, Steam oyun platformundan indirilebiliyor.

nasa, dünya’ya yakın nesneler programı kapsamında gezegenimize tehdit oluşturabilecek gök cisimlerini tespit etmeye çalışıyor. nasa, bu kapsamda amatör gökbilimcilerden de yardım almak için kısa süre önce asteroit veri avcısı programını duyurmuştu. görülen o ki, nasa asteroit projelerinde video oyun dünyasıyla da ortaklık kurmaya başladı.

steam kütüphanesinde yer alan en eğlenceli bilim simülasyonlarında kerbal space program, en son güncellemesinde oyunculara nasa ile ortak görev gerçekleştirme imkânı sunuyor. görevde, kerbal gezegenine çarpma ihtimali bulunan bir asteroit, nasa’nın asteroitleri yörüngesinden çıkarmak için geliştirmeye çalıştırdığı gerçek program kullanılarak durdurulmaya çalışılıyor.

oyunun geliştiricisi felipe falanghe, güncelleme hakkında yaptığı açıklamada, “asteroit yönünü değiştirme görevi, oyuncuları hiç olmadığı kadar zorlayacak. tecrübeli bir oyuncu olsanız bile önceden karşılaşmadığınız türden görevlerle karşılaşacaksınız” ifadesini kullandı.

oyuncular, uzay araçlarıyla dikkatli manevralar yaparak uzay enkazına ulaşmaya çalışacak ve asteroitleri yakalamak için özel donanımlar kullanacak.

kerbal space program güncellemesinde yer alan nasa yetkilisi bob jacobs, “roket bilimcileri ve mühendisler için oyun yaratıcı ve yeni fikirler geliştirmek adına harika bir fırsat” yorumunda bulundu.

kaynak: venture beat ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;