Tenis

Asya teniste nasıl yükselir?

Dünyanın en kalabalık kıtasının, tenis erkekler dünya sıralaması ilk 100’ünde sadece 4 sporcusu bulunuyor. Asya’nın bayrağını taşıyan Japon Kei Nishikori’nin Asyalı genç raketlere nasihatleri var.

Nishikori dünya sıralamasında 5. basamakta [Getty]

erkekler ilk 100’de sadece 4 asyalı var. japon kei nishikori (5), tayvanlı lu yen-hsun (60), kazakistanlı mikhail kukushkin (98) ve japon yoshihito nishioka (99).

en başarılısı nishikori dünya sıralamasında 5. basamakta ve üst düzey bir sporcu. 2014 abd açık’ı finalde marin cilic’e kaybeden japon, teniste asya kıtasının bir numarası.

peki asya dünyanın en kalabalık kıtası olmasına karşın teniste nasıl başarılı olur? genç asyalı raketler ne yapmalı?

nishikori her ne kadar japonya'yı temsil etse de uzun zamandır abd’de florida’da yaşıyor. genç yaşında abd’ye taşınmasını en büyük şansı olarak görüyor.

“genç bir oyuncu olarak abd’ye yerleştiğim için çok şanslıydım. bu benim için büyük bir adımdı. burada çok iyi rakiplere karşı mücadele ettim. çok iyi eğitildim”

nishikori’nin asyalı gençlere en önemli tavsiyesi genç yaşta avrupa veya abd’ye gitmeleri.

dünya sıralamasında ilk 10’a giren ilk asyalı taylandlı paradorn srichaphan’dı. kei nishikori de tarihteki ikinci asyalı. 2014’teki finali kazansaydı ilk grand slam kazanan asyalı olacaktı.

sezonun ilk grand slam’i olan avustralya açık’ın ana tablosunda yer alan 128 tenisçiden sadece 8’i asya-pasifik’ten. üçü ilk turda kaybetti. fransız jeremy chardy’yi yenen nishikori üçüncü turda yeni rakibini bekliyor.

özbek denis istomin, novak djokovic ile oynayacak olmanın heyecanını yaşıyor.  güney koreli chung hyeon da bulgar grigor dimitrov ile oynayacak.

nishikori yine de yanlış anlaşılmak istemiyor: “eğer asya’da kalırsanız teniste ilk 10’a giremezsiniz” demek istemiyorum. fakat asya’da yaşayan bir insan için bunun zor olacağını söyleyebilirim. çok fazla seyahat etmeniz gerekecek. iyi bir tenis partneri bulup bulamayacağınızı bilmiyorum. üst düzey oyuncularla oynayamazsanız teniste yükselemezsiniz”

kaynak: al jazeera ve reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;