Basketbol

Ataman: Obradovic’in gelmesine ben sebep oldum

Galatasaray başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı takdir ettiğini söylerken Obradovic’in gelmesine kendisinin sebep olduğunu ifade etti.

Obradovic ve Ataman [Fotoğraf: AA]

hürriyet gazetesi’ne bir röportaj veren ataman “bir gün fenerbahçe’yi çalıştırabilir misiniz?” sorusu üzerine “yok, ergin ataman f.bahçe’yi çalıştıramaz. ataman, g.saraylı olduğunu beşiktaş’ta çalışırken bile belli eden bir antrenör. ataman yıllarca f.bahçe’ye ciddi bir rakip olmuş. son 7 yılda ataman’ın çalıştırdığı 3 takım şampiyon olmuş hem de f.bahçe’nin harcadığı paraların 4’te birine. f.bahçe’nin başında dünyanın en kariyerli koçu var. ama obradovic’in f.bahçe’ye gelmesinin sebebi ergin ataman! bana karşı alabilecekleri en büyük koz olduğu için, yıldırım obradovic’i getirdi. çünkü ondan önce hep kaybettiler... ne zaman ki obradovic geldi, işte o zaman bir denge geldi. ilk senesinde oynanmayan ve 7. maça gelen bir final serisi. sonra bütçe farklarından dolayı f.bahçe’nin, g.saray’a üstünlük kurduğunu söyleyebilirim. sonuçta, f.bahçe’ye bir katkım olmuş. ataman’ı yenmek için obradovic’i getirdiler, f.bahçe de avrupa’nın en büyüklerinden biri haline geldi” cevabını verdi.

'aziz yıldırım'a saygı duyuyorum. o da bana saygı duymalı'

ataman aziz yıldırım hakkında da “basketbol için yaptıklarından. avrupa’nın en modern salonlarından birini yapmış, ülker gibi bir sponsoru ikna etmiş; yıllardır f.bahçe’ye akıtıyor parayı. buraya kadar takdir ediyorum yıldırım’ı. ama orada, kendini biraz kontrol etmeli. ben kendisine ergin ataman olarak saygı duyuyorum. ortada ataman’ın da yaptıkları var. o da bana saygı duymalı.” dedi.

'transferde hata yaptım'

galatasaray başantrenörü, bu sezon transferde hata yaptığını da ifade etti: “eurocup şampiyonluğundan sonra bu sezonun ilk yarısı tamamen bir hayal kırıklığıydı. en çok ben üzüldüm. ergin ataman, takımını iyi kuran, o kimyayı iyi kurgulayan, düşük bütçeli takımlarla başarıya ulaşan antrenör olarak bilinir. ama bu sezon transferde hata yaptım. en önemli hatayı da oyun kurucuda yaptım. aslında kombine hataydı. yönetime verdiğim raporda, kesinlikle kadronun korunması vardı. en önemli parça da eric mc collum idi. onunla anlaşmayarak, büyük bir hata yaptık. a milli takım ile filipinler’deydim. çok bastırsaydım, mc collum’u kaçırmazdık”

kaynak: hürriyet

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;