Gülen örgütü soruşturmaları
Atayün ve Yılmazer'e ikinci tutuklama
Cemaat'e yönelik 22 Temmuz'daki operasyonda tutuklanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün eski şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazer'in aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında "14 Aralık soruşturması" kapsamında da tutuklama kararı çıktı.

22 temmuz'da cemaat'ye yönelik operasyonda tutuklanan istanbul emniyet müdürlüğü'nün eski şube müdürleri yurt atayün ile ali fuat yılmazer'in de aralarında bulunduğu beş kişi ’14 aralık soruşturması’ kapsamında da tutuklandı. tutukluların ifadeleri 9 saat sürdü.
nöbetçi istanbul 5. sulh ceza hakimliği, eski istanbul terörle mücadele şube müdürleri yurt atayün ve ömer köse, eski istanbul istihbarat şube müdürleri erol demirhan ve ali fuat yılmazer ile eski istanbul terörle mücadele şube amirlerinden kazım aksoy'un 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmasına karar verdi. tutuklular, silivri cezaevi'ne gönderildi.
soruşturma savcısı hasan yılmaz, şüphelilerin, "kamu görevlisinin gerçeğe aykırı evrak hazırlaması", "terör örgütü üyeliği" ve "iftira" suçlarından bir kez daha tutuklanmaları istemiyle nöbetçi istanbul 5. sulh ceza hakimliği'ne sevk edilmesine karar vermişti.
şüpheliler, bu soruşturmadan önce yine istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu tarafından yürütülen "yasadışı dinleme" ve "siyasal, askeri casusluk" suçlamalarıyla, 22 temmuz tarihli istanbul emniyeti'ndeki 'paralel yapı' soruşturması kapsamında da tutuklu bulunuyor.
14 aralık soruşturması
istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu tarafından "devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" suçlarından 14 aralık'ta 37 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.
adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında samanyolu yayın grubu başkanı hidayet karaca'nın da yer aldığı dört kişi tutuklanmış, gazeteci ekrem dumanlı ile yedi kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak, bir kişi ise tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştı.
kaynak: aa
Yorumlar