Türkiye

Atıktan heykellerle çocuklara çevre bilinci

Fırat Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Rüçhan Keçeci, hurda ve atıklardan yaptığı heykellerle çocuklara çevre kirliliğinin önlenmesinde geri dönüşümün önemini anlatıyor.

Konular: Türkiye

fırat üniversitesi eğitim fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan rüçhan keçeci, hurda ve atıklardan yaptığı heykellerle çocuklarda çevre bilinci oluşturmaya çalışıyor.

fakülte binasında, "atık malzemeler çöp olmasın, sanata dönüşsün" ismiyle açtığı sergide keçeci; insan ve hayvan figürleri, film karakterleri ve dekoratif tasarımlardan oluşan çok sayıdaki çalışmasıyla öğrencilere atık malzeme ile çöp arasındaki farkı anlatıyor. 

Fotoğraf: AA

 

tasarımlarını oluştururken toplum için mesaj içermesine dikkat ettiğini anlatan keçeci, amacını, "çocukların aklında çöpün farklı, atık malzemelerin farklı olduğunun yer etmesini istiyorum'' diye özetliyor.

Fotoğraf: AA

"temiz bir çevre için geri dönüşüm" 

keçeci, daha temiz bir çevre için atıkların geri dönüşümünün sağlanmasının şart olduğunu düşünüyor, bunun için de atılması gereken ilk adımın cam ve plastik malzemeler ile metaller için ayrı toplama alanları oluşturmak olduğunu söylüyor: 

Fotoğraf: AA

"cam ve plastik malzemeler ile metallerin geri dönüşümünü kolaylaştırmak için ayrı yerlere atılmasını sağlamalıyız. bu kapsamda miniklerimizle aktiviteler gerçekleştiriyoruz. amacım atık malzemelerin neler olduğu ve atık malzemelerden insanlar neler yapabileceğini çocuklara anlatmak. çünkü bugün ben bunu yapıyorsan yarın bu çocuklar daha güzel şeyler yapabilir. bunları çocuklarımıza aşılamak istiyorum. atık malzemeler son zamanlarda çok büyüyen bir kitle oluşturdu. çevremizin kirlenmesini istemiyoruz. yaşanacak tek bir dünyamız, tek bir türkiyemiz var. onu da atıklarla kirletmeyelim.''

Fotoğraf: AA

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;