Gülen örgütü soruşturmaları

Atilla Taş için 10 yıl ceza istendi

Gülen örgütünün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkındaki iddianame tamamlandı. 'Fuat Avni' adlı hesabı açtığı iddiasıyla Said Sefa hakkında "Darbeye teşebbüs ve silahlı örgüt yöneticiliği" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi talep edilen iddianamede, şarkıcı Atilla Taş için de 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası istendi.

istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu'nca hazırlanan iddianamede, twitter'da "fuat avni" hesabını açtığı belirtilen firari sanık said sefa'nın "darbeye teşebbüs ve silahlı örgüt yöneticiliği" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi talep edildi. 

aralarında atilla taş'ın da bulunduğu diğer 28 şüphelinin ise "silahlı örgüt üyeliği" suçundan 10 yıla kadar hapisleri isteniyor.

taş, darbe sonrasında kapatılan meydan gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. 

iddianamede haklarında ceza istenen diğer gazeteciler şöyle: abdullah kılıç, ahmet memiş, ali akkuş, atilla taş, bayram kaya, bülent ceyhan, bünyamin köseli, cemal azmi kalyoncu, cihan acar, cuma ulus, davut aydın, emre soncan, gökçe fırat çulhaoğlu, habib güler, halil ibrahim balta, hanım büşra erdal, hüseyin aydın, muhammed sait kuloğlu, muhterem tanık, murat aksoy, mustafa erkan acar, mutlu çölgeçen, oğuz usluer, seyid kılıç, ufuk şanlı, ünal tanık, yakup çetin ve yetkin yıldız.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;