Şampiyonlar Ligi

Atletico Chelsea duvarını geçemedi

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Atletico Madrid evinde, Chelsea ile 0-0 berabere kaldı.

Konular: Spor, Futbol
Atletico Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezliğini sürdürdü.
Atletico Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezliğini sürdürdü. [Reuters]

vicente calderon'da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı.

ispanyol temsilcisinde sakatlığı geçen arda turan, maç kadrosuna alındı. türk yıldız, 60'da diego ribas'ın yerine oyuna girdi.

bu maçta sarı kart gören ve cezalı duruma düşen atletico'da gabi, chelsea'de ise lampard ile obi mikel rövanş maçında forma giyemeyecek.

chelsea teknik direktörü jose mourinho beraberliği, "elbette ki istediğim skor değil, ben burada 5-0 kazanmak isterdim ama stamford bridge'de kendi finalimizi oynayabilecek skoru aldık" diye yorumladı.

atletico madrid teknik direktörü diego simeone ise "tek eksik goldü. mücadeleci yönü ağır basan bir maç oldu" dedi.

rövanş 30 nisan çarşamba günü londra'daki stamford bridge stadı'nda oynanacak.

oyunun kontrolünü ev sahibi atletico madrid elinde tuttu. kanatlara oyunu yayan ve yaptığı ortalarla gol arayan ispanyol ekibi 90 dakikada amacına ulaşamadı.
 

En yaşlı ikinci isim

chelsea kalecisi mark schwarzer, şampiyonlar ligi tarihinde forma giyen en yaşlı ikinci futbolcu oldu. bu alanda ilk sırada 43 yaşında lazio ile devler ligi'nde oynayan marco ballotta bulunuyor. 

savunma oyuncuları ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan chelsea ise çok adamla kalesini korudu. ingiliz ekibi, yalnızca fernando torres'e atılan uzun toplar ve duran toplar ile gol bulmayı denedi.

chelsea'nin başarılı file bekçisi petr cech maçın 18'inci dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. sağ omzu çıkan cech'in yerine 41 yaşındaki avustralyalı kaleci mark schwarzer oyuna dahil oldu.

ingiliz ekibinde john terry de 73'te sakatlandı ve oyundan çıktı. terry'nin yerine andre schürle oyuna girdi.

chelsea'nin ispanyol golcüsü fernando torres, alt yapısında yetiştiği ve kaptanlığa yükseldiği eski takımı atletico madrid'e karşı vicente calderon'a çıktı.

ingiliz ekibinde sakatlığı bulunan eden hazard ile cezalı branislav ivanovic bu maçta forma giyemedi.

atletico madrid 1974'ten sonra ilk kez şampiyonlar ligi'nde finale yükselmek istiyor. chelsea ise iki yıl önce kazandığı kupa için finale çıkmanın hesaplarını yapıyor.

yarı finalin diğer eşleşmesinde çarşamba günü real madrid ile bayern münih karşı karşıya gelecek. mücedele santiago bernabeu'da.

şampiyonlar ligi final maçı 24 mayıs'ta portekiz'in başkenti lizbon'daki luz stadı'nda.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;