Futbol

Atletico 'süper' başladı

Madrid derbisinde gülen taraf Atletico oldu. İlk maçta Real Madrid'le berabere kalan Atletico, evinde de rakibini 1-0 yenerek 29 yıl sonra yeniden İspanya Süper Kupası'nı kaldırdı.

Konular: Spor, Real Madrid, La Liga
Atletico Madrid, 29 yıl sonra ikinci kez İspanya Süper Kupası'nı müzesine götürdü. [Fotoğraf: Reuters]

ispanya'da son lig şampiyonunu ve kral kupası sahibini karşı karşıya getiren ispanya süper kupası'nı, ilk maçta real madrid'le 1-1 berabere kalıp ikinci maçta rakibini 1-0 yenen atletico madrid kazandı.

maçın ikinci dakikasında mario mandzukic ile 1-0 öne geçen atletico madrid, skoru 90 dakika korumayı başardı. dokuz sarı kartın, bir de kırmızı kartın çıktığı maçta gülen taraf atletico madrid oldu.

hafif sakatlığı nedeniyle ilk maçta sadece ilk yarı oynatılan cristiano ronaldo, bu maça da yedek başladı. ikinci yarı toni kroos'un yerine oyuna giren ronaldo da takımına aradığı golü getiremedi.

maçın 26'ncı dakikasında hakeme itirazı nedeniyle atletico madrid teknik direktörü diego simeone kırmızı kart gördü. teknik adam, maçın geri kalanını atletico taraftarları arasında, ayakta izledi.

real madrid'li modric de uzatmaların ilk dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

altı kupa hayali yıkıldı

real madrid'in bu sezon altı kupa kazanma hayalini yıkan atletico madrid, böylece şampiyonlar ligi finalindeki yenilginin de rövanşını aldı.

geçen yıl süper kupa'yı barcelona'ya kaptıran atletico madrid, son olarak 1985 yılında bu kupayı kazanmıştı. geçen yılki kupa maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı iki maç cezası bulunan ve sakatlığı da süren arda turan ise real madrid'e karşı süper kupa maçlarında forma giyemedi.

real madrid'den ayrılmak isteyen futbolculardan angel di maria ve sami khedira kadroya alınmadı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;