Gülen örgütü soruşturmaları

Avcı: TEOG'da güvenlik sorunu yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TEOG sınavında çok fazla sayıda birinci çıkmasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. Avcı, "Sınav güvenliği ile ilgili sorun yok" dedi.

nabiavcımain
Milli Eğitim Bakanı Avcı Ankara'da karne dağıtım törenine katıldı. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

milli eğitim bakanı nabi avcı okulların kızılcahamam'da ziyaret ettiği çağatay ilköğretim okulu'nda temel ortaöğretime geçiş sınavı'yla (teog) ilgili soruları yanıtladı. sınavlarda çok fazla öğrencinin birinci olmasına ilişkin soruyu yanıtlayan avcı, bu sınavlara 1 milyon 300 bine yakın öğrencinin girdiğini söyledi. avcı, bunlardan bütün soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısının böyle cıkmasının çok şaşırtıcı olmadığını ifade etti:

"belki çok mu kolay olduğu sorulabilir, aksi de her zaman tartışma konusu olur. zaman zaman tersinden de eleştirilir, yani soruların çok zor olduğu eleştirileri de gelir. o bakımdan sınavların güvenliği, sağlıklı yapılıp yapılmadığı konusunda bizim bir endişemiz yok. sınav güvenliği sağlanmış, sorular soru sorma tekniklerine uygun olarak hazırlanmış, cevaplar da uygun bir şekilde değerlendirilmiş, hiçbir sorun yok. ancak çocuklarımızın bu başarısıyla sevinmemiz lazım. buna birtakım soru işaretleriyle gölge düşürmek yerine daha çok sayıda öğrencimizin aynı başarıyı göstermesini dilememiz lazım."

türk okullarıyla ilgili çalışma

bakan avcı, yurt dışındaki türk okullarının kapatılmasına ilişkin soruya, "bu konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta içinde yaparız. hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. inşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız" yanıtını verdi. avcı, bu okulların kapatılmasından sonraki olası süreçle ilgili soruya şu yanıtı verdi: 

"bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamdolsun yeter. devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz. buna da gücümüz yeter." 

kaynak: anadolu ajansı


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;