Bilim-Teknoloji

Avea Türk Telekom bünyesine geçiyor

Türk Telekom, hisselerinin büyük kısmına sahip olduğu Avea'nın geri kalan hisselerini satın almak için teklif verdiğini duyurdu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Türk Telekom Avea'nın tüm hisselerine sahip olmak için teklif verdi.

türk telekom, 16,6 milyon aboneye sahip olan avea'nın tamamına sahip olmak için firmanın yüzde 10 hissesini elinde bulunduran firmalara teklif verdi. türk telekom, avea’nın yüzde 89,9’luk hisselerini elinde bulunduruyor.

türk telekom, teklifi kamuyu aydınlatma platformu (kap) üzerinden yaptığı açıklamada duyurdu:

şirketimiz, türkiye iş bankası a.ş., türkiye şişe ve cam fabrikaları a.ş., trakya yatırım holding a.ş., anadolu hayat emeklilik a.ş., efes holding a.ş. ve anadolu anonim türk sigorta şirketi'nin ellerinde bulundurdukları avea iletişim hizmetleri a.ş.'nin çıkarılmış sermayesinin %10,0035'lik kısmını temsil eden, toplam 820.294.269,73 tl nominal değerdeki payların satın alınması için bağlayıcı olmayan teklif vermiştir.

kaynak: kap

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;