Türkiye-AB ilişkileri

Avrupa Parlamentosu: İç güvenlik paketi endişe verici

Avrupa Parlamentosu’nun yeni Türkiye raportörü Kati Piri, TBMM gündeminde olan yeni iç güvenlik paketinin endişe yarattığını söyledi.

Kati Piri, Türkiye raportörü sıfatıyla Ankara'yı ilk kez ziyaret etti. [Fotoğraf: AA]

türkiye raportörü sıfatıyla ankara’ya yaptığı ilk ziyarette hükümet yetkilileri ve siyasi parti liderleriyle görüşen kati piri, polisin şiddet kullanımı hakkında kaygılı olduğunu açıkladı. piri, "polis şiddeti yalnızca son çare olarak kullanılabilir, bu yüzden bu tür bir pakette en azından bu şekilde yansıtılması gerektiğini vurguluyoruz.

piri bu kaygıların, polis şiddetin yalnızca sınırlı bir şekilde kullandığından emin olunması için dile getirildiğini aktardı. 

reformlar için işbirliği çağrısı

piri ayrıca, avrupa parlamentosu’nun türkiye ile üyelik müzakereleri kapsamında yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, demokrasi ve hukukun üstünlüğü meselelerini içeren 23'ncü ve 24'ncü fasılların açılması için görüşeceğini söyledi.

“bu konularda ilerlemek için daha fazla görüşmemiz gerek” diyen piri, gerekli reformlar için taraflara işbirliği çağrısı yaptı.

insan hakları izleme örgütü'nden eleştiri

insan hakları izleme örgütü de ankara hükümetin polis yetkilerini artıran yasalar çıkardığını, şimdi bunu daha da güçlendirmek istediğini bildirdi. örgütün türkiye temsilcisi emma sinclair-webb, hükümete 'frene basma' ve insan haklarını güvence altına alma çağrısında bulundu.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;