Şampiyonlar Ligi

Avrupa uzmanı: Unai Emery

Paris Saint Germain'in teknik direktörü Unai Emery gerçek bir Avrupa Kupası uzmanı. Özellikle Sevilla'daki başarılarıyla bilinen teknik adam şimdi de Fransız ekiple Devler Ligi'nde Barcelona'yı elemek üzere.

Konular: Spor, Futbol, Fransa
PSG'nin Başkanı Nasser Al Khelaifi ve Unai Emery [Getty]

paris saint germain, ilk maçtaki 4-0'lık galibiyetin rövanşında nou camp'ta barcelona ile zorlu bir maça çıkacak. fransızların en güvendiği isim de tecrübeli teknik adamları unai emery. 

ispanyol teknik adam sevilla ile üç yılda özellikle avrupa'da önemli başarılar elde etti. üst üste gelen üç avrupa ligi şampiyonluğu, paris saint germain kulübü başkanı nasser al-khelaifi'nin laurent blanc'ın koltuğunu ona vermesini sağladı. 

blanc, üç lig şampiyonluğuyla kulübün en başarılı teknik adamlarından biriydi ama şampiyonlar ligi'nde beklenen başarılar gelmeyince kulüp onunla yolları ayırmıştı. 

emery'nin öğrencileri ligde monaco'nun üç puan gerisinde ikinci sırada. ispanyol teknik adam kulüpteki ilk dönemine biraz yavaş girse de takım özellikle julian draxler'ın gelmesinin ardından toparlandı. 

psg, 2017'de 15 maçın 13'ünü kazandı. bunların arasında farklı marsilya ve barcelona maçları da var. blaise matuidi de kariyerinin en verimli dönemlerini geçirdi. 

paris saint germain'in tek avrupa kupası 1996'daki kupa galipleri kupası. kulübün katarlı sahiplerinin en büyük hedefi ise şampiyonlar ligi. bu nedenle de son dönemin avrupa kupası dendiği zaman akla gelen ilk teknik adamlarından unai emery ile yürüyorlar. 

kaynak: al jazeera ve reuters


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;