Avrupa

Avrupa'da kaçak göçmen sorunu

Kaçak göçmen sorunu Avrupa'da hala çözülemedi. Her yıl yüzlerce kişi daha iyi bir hayat yaşamak için Afrika'dan Avrupa'ya kaçmak isterken Akdeniz'de boğularak hayatını kaybediyor.

Konular: Avrupa

18 aralık uluslararası göçmenler günü. her yıl yüzlerce kişi daha iyi bir hayat için afrika'kın kuzey kıyılarından avrupa'ya geçmek için hayatlarını tehlikeye atıyor. küçük teknelerle ya da eski gemilerle akdeniz'i geçmek kolay olmuyor. çünkü avrupa sahillerine yaklaştıklarında bindikleri gemi ya da teknelerden inip metrelerce yüzmek zorunda kalıyorlar. bu yolculukta çoğu hayatını kaybediyor.

birleşmiş milletler, avrupa birliği’nin göçmen siyasetini eleştirerek, güvenli geçiş koridorlarının teminini istiyor. ancak avrupa birliği bu konuda hala ciddi bir adım atamadı. bu yüzden akdeniz göçmenlerin ve gelecek hayallerinin mezarlığı olmaya devam ediyor.  

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;