Bilim-Teknoloji

Avuca sığan oyun makinesi

ABD’de bir şirket, atari oyunlarının oynanabileceği küçük bir oyun makinesi yaptı. Avuca sığan 16 bit çözünürlüğe sahip makinede pek çok oyun oynanabiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

abd’nin ohio kenti merkezli tinycircuits şirketi, 16 bit çözünürlüğe sahip, avuca sığabilen bir oyun makinesi geliştirdi. makineye sd kartla yüklenen açık kaynak kodlu oyunlar, bedavaya oynanabiliyor.

oyun makinesinde bir oyun kolunun yanı sıra iki de tuş bulunuyor. pille çalışan alette, küçük bir hoparlör de var.

makinenin dış kısmı 3 boyutlu yazıcının yanı sıra, akrilik ve tahtayla da yapılabiliyor. ayrıca kullanıcılar isterlerse kendi çizimlerini makinenin üstünde görebiliyor.

şirketin kurucusu ken burns, aletin finansmanı için başlattığı kampanyada koyduğu 25 bin dolar bağış hedefini aşarak 500'ü aşkın kişiden 45 bin dolardan fazla para topladı.

şirket, 60 dolar bağış yapanlara aletin monte edilmemiş halini, 75 dolar bağış yapanlara önceden birleştirilmiş halini göndereceğini belirtiyor. ancak şirket ilk teslimatın 2016 martında yapılabileceğini de ifade ediyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;