Türkiye

Avukattan hakime dayak iddiası

Bakırköy 2. Tüketici Mahkemesi Hakimi Oktay Kuban'ı adliyedeki odasında darbederek hakaret ettiği öne sürülen avukat E.Y çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Konular: Türkiye

balyoz davasında verdiği tahliye kararlarıyla kamuoyunun tanıdığı hakim oktay kuban, bir süredir görev yaptığı bakırköy adliyesi'ndeki odasında tartıştığı avukat tarafından darp edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. avukat e.y çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

olay 21 nisan'da meydana geldi.

diyarbakır barosu'na kayıtlı avukat e.y, bakırköy ikinci tüketici mahkemesi'ne yaklaşık bir yıl önce aldığı aracında yaşadığı sorunla ilgili dava açtı.

e.y'nin araç şirketine ekspertiz raporuyla ilgili müzekkere yazılması talebi mahkemece reddedildi. bunun üzerine avukat ile odasına gittiği hakim oktay kuban arasında tartışma ve arbede yaşandı. çıkan tartışma sonrasında hakim kuban ile avukat e.y, darp edildiklerine dair sağlık raporu alarak birbirlerinden şikayetçi oldu.

hakim oktay kuban, savcılığa verdiği ifadesinde, avukat e.y'nin kendisini darp ettiğini, ağır küfürler sarf ederek tehditte bulunduğunu söyledi. avukat e.y ise hakim tarafından darp edildiğini ve hakarete uğradığını anlattı.

avukat e.y, ifadesinin ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi 3. sulh ceza mahkemesi'ne sevk edildi.

mahkemede savunma yapan e.y, üzerine atılı suçların hayal ve gerçek dışı olduğunu ifade ederek, suçlamaları reddetti.

olay günü tüketici mahkemesine açtığı tazminat davasında müzekkere talebinin reddedilmesi üzerine avukatıyla hakimle konuşmaya gittiklerini anlatan avukat e.y, avukatının yine ret cevabı aldığını, kendisinin hakim ile konuşmaya çalıştığını belirtti.

avukat e.y, savunmasına şöyle devam etti:

''ben hakimin kapısını çalıp açtığımda, 'çık dışarı' dedi. 'bir maruzatım var' deyince, tekrar 'çık dışarı' dedi. ben de çıkıp odanın dışındaki sandalyelere oturdum. o telaşla kapıyı kapamayı unutmuşum. hakim, bunu kasti yaptığımı düşünerek hakaret olarak algıladı. büyük bir hışımla dışarı çıkıp avukatım erdem demirtaş'a 'çabuk gel lan odama' dedi. üç, dört dakika sonra hakimin yanından çıkan avukatım bana 'hakim çok sinirli, seni odaya çağırıyor' dedi. girdim. odaya girer girmez beni kolumdan çekti. bana 'sen kendini ne zannediyorsun, kim oluyorsun da kapımı kapatmıyorsun. seni süründüreceğim' diyerek küfür etti. yumruk sallamaya başladı. beni darp etti. aramızda karşılıklı arbede yaşandı. bu sırada kendi özel koruması ve özel güvenlik görevlileri odaya girerek bizi ayırdı. göğsüme aldığım darbeler nedeniyle hâlâ nefes almakta zorlanıyorum.''

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;