Dünya

Avustralya mülteci değişim yasasında ısrarcı

Malezya ile imzalanan anlaşma Yüksek Mahkemeden dönmesine rağmen Başbakan Gillard tarafından yeniden gündeme alınacak.

Haberin Öne Çıkanları

Mülteci yasasında ısrar

800 kişi gidecek

avustralya başbakanı julia gillard, yüksek mahkemeden dönmesine rağmen malezya ile imzalan mülteci değişim anlaşmasını yeniden gündeme getirecek. parlamentoda gazetecilere konuşan gillard, malezya ile yapılan anlaşmanın şartlar içinde en iyisi olduğunu açıkladı. gillard anlaşmayı sağlamak ve yüksek mahkemenin çıkardığı engelleri kaldırmak amacıyla göç yasalarında da değişikliğe gitmeyi planlıyor.

gillard’ın başkanı olduğu merkez sol işçi partisi yeni yasa teklifini önümüzdeki hafta meclise vermeye hazırlanıyor.

öte yandan gillard’ın göç yasasındaki ısrarı, partisinin anketlerde oy kaybetmesine de neden oldu. avustralya medyası gillard’ın yakında parti içi muhalefet tarafından devrilebileceğini yazıyor. bazı yetkililer gillard’ın parti içinde otoritesini kaybettiğini savunurken, gillard, ‘hiçbir yere gitmiyorum, bu işi en iyi yapacak kişi benim ve burada olacağım’ ifadesini kullanıyor.

ülkedeki uzmanların büyük çoğunluğu gillard'ın 2013 seçimlerinde yeniden iktidara gelmesine ihtimal vermiyor

avustralya ve malezya’nın imzaladığı mülteci değişim anlaşmayla ilticacıların avustralya'ya ulaşmak için tehlikeli gemi yolculukları yapmasını önlemek hedefleniyor.
anlaşma çerçevesinde önümüzdeki dört sene boyunca avustralya, 4 bin kayıtlı mülteci karşılığında malezya'ya 800 ilticacı gönderecek.

anlaşma her iki ülkede de muhalefet ve insan hakları grupları tarafından sert bir biçimde eleştiriliyor.

malezya içişleri bakanı hişamuddin hüseyin, anlaşmayla ilgili bu kişilerin bm mülteci örgütünün uluslararası standartlarına uygun muamele göreceğini açıklarken, avustralya içişleri bakanı brendan o'connor anlaşmanın insan kaçakçılarının planlarını engellemeye yönelik "tarihi ve yenilikçi bir yaklaşım" olduğunu söyledi.


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;