Asya - Pasifik

Avustralya'da beş gözaltı

Avustralya polisi 25 Nisan’da anılan ANZAC Günü etkinliklerine terör saldırısı hazırlığında olduğu öne sürülen 5 genci gözaltına aldı. Yaşları 18-19 arası değişen şüphelilerin 'IŞİD sempatizanı' olduğu ifade edildi.

Konular: IŞİD
Polis sözcüsü, saldırı hazırlığının tamamen engellendiğini vurguladı. [Fotoğraf: Reuters]

melbourne kentinde yakalanan şüphelilerin saldırı hazırlığının tamamen engellendiğini vurgulayan güvenlik güçleri, şüphelilerin dördünün 18, diğerinin ise 19 yaşında olduğunu açıkladı.

zanlıların ‘terör saldırısı planlama’ ve ‘yasa dışı silah bulundurma’ suçlarından yargılanacağını söyleyen avustralya polisi, operasyona 200 polisin katıldığını açıkladı.

soruşturma kapsamında ele geçirilen kanıtların, şüphelilerin işid’den etkilenerek saldırı girişiminde olduklarını gösterdiğini vurgulayan polis sözcüsü, delilleri incelemeye devam edeceklerini belirtti. avustralya medyası, şüphelilerin bazılarının melbourne kentinde kurulan el furkan islami araştırmalar merkezi üyesi olduklarını iddia etti.

anzac (avustralya ve yeni zelanda ordu birlikleri) günü kapsamında, birinci dünya savaşı’nda çanakkale’de savaşan askerler her yıl 25 nisan’da anılıyor.

işid'e karşı kurulan abd öncülüğündeki koalisyona destek veren avustralya, kısa süre önce irak askerlerini eğitmek üzere üzere ülkeye yüzlerce ordu personeli gönderdi. ülkede 2014 sonlarında yaşanan birden fazla saldırının 'terör bağlantılı' olduğu açıklanmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;