Dünya

Avustralya'da 'Müslüman giremez' tartışması

Longreach kasabasındaki bir restoran Facebook sayfasından 'Üzgünüz, Müslüman giremez' mesajı paylaşınca tepkilerin hedefi oldu.

Konular: Dünya
Restoranın sahibi John Hawkes ise kendisini 'söz konusu yazının sadece dokuz saat içerisinde silindiğini' ifade ederek savundu.

avustralya'nın queensland bölgesinde bir restoranın müslüman karşıtı tavrı tepkilerin hedefi oldu. facebook sayfası üzerinden restoranın girişinde bulunan ve üzerinde 'üzgünüz, müslüman giremez' mesajı olan panonun fotoğrafını paylaşan eagles nest bar and grill isimli restorana müslümanlardan hakaret ve tepki telefonları yağdı. 

restoranın sahibi john hawkes ise kendisini söz konusu yazının dokuz saat içerisinde silindiğini ifade ederek savundu.

hawkes, "bu kadar kısa zaman içerisinde kaldırdığımız yazının ardından 200'ün üzerinde telefon almak beni şaşırttı" açıklamasında bulundu. 

restoranın sahibi, "herkes ifade özgürlüğünden yana ama ben ve ailem onlarca tehdit ve hakaretin hedefi oldu" dedi. 

'talihsiz bir durum'

kasabanın belediye başkanı joe owens olayların büyümesinin ardından restoranın tavrını 'talihsiz' olarak niteledi. 

yapılanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen owens şu ifadelere yer verdi:

"bu kasabanın çoğunluğu tarafından onaylanabilecek bir davranış değil. longreach bütün din ve ırkları kucaklayan bir kasaba. bir tek kişinin bile böyle bir tavır içerisinde olduğunu görmek çok talihsiz." 

kaynak: abc news 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;