Futbol

Axel de Çin'e transfer oldu

Sansasyonel transferleriyle dikkat çeken Çin, Oscar ve Tevez’in ardından şimdi de Axel Witsel’i ülkeye getirdi.

Konular: Spor, Çin
Belçikalı futbolcu iki yıl önce Zenit'e 40 milyon euro'ya transfer olmuştu.

adı juventus ile anılan axel witsel’in yeni takımı tianjin quanjian oldu. axel son olarak zenit’te oynuyordu. belçika medyasına göre transferin bedeli 18 milyon euro. 4 yıllık anlaşmaya da 72 milyon euro’ya denk gelecek.

kulübün teknik direktörü eski dünya kupası şampiyonu italyan fabio cannavaro.

futbola standard liege’de başlayan witsel, daha sonra benfica’ya transfer oldu. 2012 yılının eylül ayında da 40 milyon euro'ya rusya’da zenit forması giymeye başladı. zenit'te 180 maça çıktı, 22 gol atıp, 13 asist yaptı. 

71 kez milli formayı giydi, 7 gol attı.

witsel böylece oscar ve carlos tevez'den sonra bu transfer döneminde çin'in yolunu tutan 3. yüksek profilli oyuncu oldu.

alex teixeira, jackson martinez, ramires, gervinho, paulinho, fredy guarin, stephane mbia, ezequiel lavezzi gibi önemli isimler de çin liginde top koşturuyor.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;