Çözüm süreci

Aydar: ABD devreye girmeli

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, 'Çatışmalar IŞİD ile verilen mücadeleyi sıkıntıya sokuyor' diyerek ABD'yi devreye girmeye çağırdı. Aydar, "ABD; bizi ve hükümeti bir masa etrafında toplamalı" dedi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar. [Fotoğraf: DHA]

brüksel'e giden hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ile görüşecek olan kck yürütme konseyi üyesi ve eski dep milletvekili zübeyir aydar, amerika'nın sesi radyosunun kürtçe bölümüne konuştu.

aydar çözüm sürecinin bitmediğini, mart ayında cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın müzakere masasını devirdiğini iddia etti. aydar, pkk'nın cezaevindeki lideri abdullah öcalan ile iletişimin koptuğunu da belirterek şunları söyledi:

"sürecin devam etmesi için türkiye'nin adım atması gerekir. uluslararası güçler çözüm konusunda türkiye'yi zorlarsa o zaman netice alınabilir. avrupa birliği ve diğer ülkeler iki taraflı konuşuyor. hem türkiye'ye 'kendini savunmak zorunda' diyorlar hem de 'çözüm süreci devam etmeli' diyorlar. bu işe yaramayan bir söylemdir. çatışmanın iki taraflı durması gerekir. biz çatışma ve savaştan yana değiliz. müzakere masasına dönülmesini istiyoruz. bu çatışmalar işid ile verilen mücadeleyi sıkıntıyı sokuyor. bu anlamda uluslararası güçlerin devreye girmesi lazım ve gidip taraflarla konuşması gerekir."

"abd bir masada toplamalı"

kck yürütme konseyi üyesi zübeyir aydar, abd'nin de sürece dahil olarak tarafları bir masada toplamasını istedi.

"biz abd kongresi'nden ve beyaz saray'dan kürt meselesinde çözüm için barışı ön plana çıkaran bir rol oynamalarını istiyoruz. 'biz türkiye'nin dostuyuz, nato mütefikimizdir' demesi yetmiyor. şu anda yaşanan çatışmalar kürtler ile türkiye'nin çatışması değildir. bu çatışmaya ihtiyaç yok, barışa ihtiyaç vardır. amerika nasıl türkler ile diyalog kuruyorsa, bu diyalogları kürtler ile de kurmasını istiyoruz. bizi ve türkiye'yi bir masa etrafında yan yana getirmelidirler. bununla birlikte işid ile savaşta daha büyük rol oynarız. amerika'nın bunu sağlama imkânları vardır."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;