Yeni Anayasa

"AYM ve Danıştay'ın ret dışında seçeneği yok"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin halkoylaması sonuçlarının iptali için Danıştay dava açmasına "Seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları,şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevi, YSK'nındır. Buna rağmen başvuru halinde, Anayasa ve yasalarımıza göre Anayasa Mahkemesi ve Danıştayın ret kararı dışında karar verme seçeneği yoktur" dedi.

[Fotoğraf: AA]

adalet bakanı bekir bozdağ, chp'nin halkoylaması sonuçlarının iptali için danıştay dava açmasına tepki gösterdi ve "seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları,şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevi,yüksek seçim kurulunundur.  ysk'nın verdiği kararlar aleyhine danıştay ve anayasa mahkemesi dahil hiçbir mahkemeye mercie başvurulamaz. buna rağmen başvuru halinde, anayasa ve yasalarımıza göre anayasa mahkemesi ve danıştayın ret kararı dışında karar verme seçeneği yoktur. nitekim ayrımsız anayasa mahkemesi yapılan başvurulara "kabul edilmezlik", danıştay ise aynı gerekçelerle onlarca 'ret' kararı vermiştir. anayasa mahkemesi kararları ile anayasanın yargı denetimi dışında bıraktığı işlemler bireysel başvurunun konusu da olamaz" dedi.

bozdağ ayrıca şu açıklamayı yaptı:

"demokrasilerde milletin kararı üstünde karar yoktur. millet adına karar veren yargı, milletin sandıkta verdiği kararı üstüne karar veremez. milletin verdiği kararlar aleyhine hiçbir mahkemeye/mercie başvurulamaz.milletin verdiği kararları, hiçbir mahkeme bozamaz/değiştiremez. sandık sonuçları ve milletin iradesi, mahkeme kararıyla yok sayılamaz, değiştirilemez. milletin kararı herkesi bağlar. ancak demokrat olmayanlar,millete güvenmeyenler, istedikleri çıkmazsa milletin kararını kabul etmezler,milletin kararına saygı duymazlar."

"chp, halka güvenmiyor"

bozdağ, referandumun iptal edilmesi ve tekrarlanmasını isteyen chp'nin halka güvenmediğini söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

"chp, hem demokrat geçiniyor; ama demokrat gibi davranmıyor hem de halkçıyız diyor ama halka güvenmiyor. demokrat gibi davranmayan demokrat, halka güvenmeyen halkçı olur mu? chp, demokrasiyi içselleştirememiş ve millet iradesini hazmedememiştir. ortada halkına inanmayan,demokrat davranmayan, millet iradesini ve hukuku yok sayan, milletiyle mahkemelik bir chp var. tam evlere şenlik. bilmeli ki milletten alamadığı kararı chp, millet adına karar veren mahkemelerden alamaz. ysk'nın kararı aleyhine hiçbir mercie başvurulamayacağı anayasa hükmü olduğu halde chp,bile bile neden yargıya gidiyor, sizce?"

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;