Euro 2016

Azerbaycan'da Prosinecki imzaladı

Azerbaycan, Berti Vogts'un ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğunu Hırvat Robert Prosinecki'ye emanet etti.

Konular: Spor, Futbol, Azerbaycan
Prosinecki bir dönem Kayserispor'da görev yaptı.

45 yaşındaki teknik adamın sözleşmesi 2018 dünya kupası elemeleri'nden sonra bitecek.

robert prosinecki, 2012-13 sezonunda çalıştırdığı kayserispor'un ardından başka bir takımda görev yapmadı. hırvat teknik adam daha önce de kızılyıldız'ı çalıştırmıştı.

2016 avrupa futbol şampiyonası elemeleri'nde h grubu'nda yer alan azerbaycan, oynadığı dört maçta puan yüzü göremedi. altı takımlı grupta son sırada yer alıyor. 

"belki italya veya hırvatistan'ı yenemeyiz ama iyi maçlar çıkartabiliriz" diyen prosinecki, "ben iyimserim. bu takımın potansiyeli olduğuna inanıyorum. çalışmaya devam etmeliyiz ve mart ayında malta'yı yenmeliyiz" açıklamasını yaptı.

azerbaycan milli takımı koltuğu için adaylar arasında roberto mancini, martin jol ve slaven bilic de vardı.

robert prosinecki, hırvatistan formasını 49 kez giydi, 10 gol attı. daha sonra da takıma yardımcı antrenör olarak katıldı. 

ilk üç maç sonunda istifa eden berti vogts, 2008'den beri azerbaycan'nın başındaydı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;