Dağlık Karabağ

Azerbaycan’dan Ermenistan’a uyarı

Bakü yönetimi, Erivan’ı Dağlık Karabağ’daki sınır hattında ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Ermeni güçlerinin sınırda açtığı ateşte ölen ya da yaralanan yok.

Haberin Öne Çıkanları

Ermenistan askeri ateş açtı

Ölen ya da yaralanan yok

Azerbaycan, Erivan'ı uyardı

Dağlık Karabağ'ın Agdam bölgesi de Ermenistan askerleri tarafından kontrol ediliyor. [Reuters]

azerbaycan savunma bakanlığı, aghdam, fizuli ve hojavend bölgelerinde, ermenistan güçlerinin azeri noktalarına ateş açtığını duyurdu. bu üç bölge büyük oranda ermenistan askerleri tarafından kontrol ediliyor.

olayla ilgili ermenistan yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi.

ocak sonuna randevu

öte yandan ermenistan dışişleri bakanlığı, 8 ocak’ta yaptığı açıklamayla iki ülkenin dışişleri bakanlarının ocak ayının sonlarında paris’te bir araya geleceğini duyurdu. görüşmede dağlık karabağ konusundaki çözüm girişimlerinin ele alınması bekleniyor.

20 yıldır çözülemiyor

güney kafkasya'da  azerbaycan ile ermenistan arasında çözüme kavuşturulmayı bekleyen en önemli sorunlardan biri olan dağlık karabağ için görüşmeler yaklaşık 20 yıldır sürüyor. iki ülke de dağlık karabağ üzerinde hak iddia ediyor.

sovyetler birliği’nin dağılmasının ardından bölgede bulunan ermeniler, erivan'ın da desteğiyle bölgenin azeri halkına savaş açmış, olaylarda 30 bin kişi hayatını kaybetmişti.

şu an nüfus dengesi ermeniler lehinde olan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden dağlık karabağ, uluslararası toplum tarafından azeri toprağı olarak görülüyor.

kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;