Diğer Sporlar

Bacakları yok ama hayâlleri var

Isparta'da yaşayan ve doğuştan iki bacağı olmayan 13 yaşındaki Ümit Kayadaş, iki aylık çalışmanın ardından katıldığı ilk Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda altıncı oldu.

Konular: Spor

isparta'daki yahya kemal beyatlı ortaokulu 6. sınıf öğrenci ümit kayadaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini, isparta'ya taşınmadan önce eğirdir gölü'nde zaman zaman yüzdüğünü söyledi. üç ay önce babası ile bir parkta oturduğu sırada tanıştığı yüzme hocası ibrahim kaç'ın teklifini kabul ettiğini ve eğitimlere başladığını belirten kayadaş, 2 aylık eğitiminin ardından antalya'nın alanya ilçesinde düzenlenen bedensel engelliler türkiye şampiyonası'na katıldığını ve burada altıncı olmayı başardığını kaydetti.

bu sonucun başlangıç için iyi olduğunu dile getiren kayadaş, "bu durum bende daha fazla çalışma azmi oluşturdu. mart ayında yine alanya'da düzenlenecek yıldızlar türkiye şampiyonası'na katılacağım. burada birincilik elde etmek istiyorum. sonraki süreçte de avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etmek en büyük hayalim" dedi.

kayadaş, yüzmeye başlandıktan sonra kendine olan öz güveninin arttığını, hayata daha pozitif bakmaya başladığını söyledi.

kayadaş'ın yüzme antrenörü ibrahim kaç ise ümit'in katıldığı ilk şampiyonada çok iyi bir performans gösterdiğine işaret etti. şampiyonadan sonra ümit ile kendilerine bazı hedefler koyduklarını anlatan kaç, kısa vadede türkiye şampiyonası, uzun vadede ise avrupa ve dünya şampiyonlukları için hazırlıklarını devam ettireceklerini bildirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;