Soçi 2014

Bach: Soçi 2014 pişman etmedi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)'nin Başkanı Thomas Bach, Al Jazeera'ye verdiği röportajda, Kış Olimpiyatları'nı Rusya'ya vermekten pişman olmadıklarını söyledi.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Soçi, 2014 Olimpiyatları adaylık yarışında Salzburg ve Pyeongchang'ı saf dışı bırakmıştı. [Getty Images]

thomas bach, ayrımcılığı reddeden olimpiyat ruhunun rusya'da kalıcı bir miras bırakabileceğini söyledi.

geçen şubat, soçi kentinde kış olimpiyatları'nı ağırlayan rusya, eşcinsel haklarını kısıtlayan yasaları nedeniyle yurt içinde ve dışında protesto edilmişti. rusya olimpiyatlardan kısa süre önce "eşcinsellik propagandası"nı yasaklayan bir kanun çıkarmıştı. bu, her türlü ayrımcılığa karşı olan olimpiyat kurallarıyla çelişiyor.

ancak bach, olimpiyatların rusya'da yapılmasının mesajlarını yaymak için iyi bir seçim olduğu görüşünde:

"olimpiyatların ayrımcılık karşıtı, insanlar arasında hoşgörüye, anlayışa; kurallara saygı göstermeye teşvik eden mesajı belki de bu tür ülkelerde daha da önemlidir. bu rus halkına ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara verilen çok önemli bir mesaj."

katar iki kez olimpiyatlara aday oldu ama ev sahipliği yapma hakkı kazanamadı. bach, ülkede eşcinselliğin yasa dışı sayılmasının bu yolda bir engel olmadığını söyledi:

"uluslararası olimpiyat komitesi'nin sorumluluğu olimpiyat kurallarının olimpiyat oyunlarunda uygulanmasını güvence altına almak. bizim savunduğumuz şey bu. biz uluslarüstü bir hükümet değiliz."

dopingle mücadele ise olimpiyatlara adaylık sürecinde dikkate alınan bir faktör. bach daha önce bazı doping maddeleri ve yöntemlerini belirleme yolunda istedikleri kadar ilerleyemediklerini kabul ediyor, diğer yandan uzmanlardan aldığı bilgi doğrultusunda, hedefledikleri noktaya daha önce hiç olmadığı kadar yaklaştıkları görüşünde.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;