Ortadoğu

BAE'de 'darbe' suçlaması

Birleşik Arap Emirlikleri Başsavcısı, 'iktidarı devirip yönetimi ele geçirmeye çalışmakla' suçladığı 94 kişi hakkında dava açtı.

Haberin Öne Çıkanları

'Gizli' faaliyetler

'Siteleri çökerttiler'

Orta Doğu’nun finans merkezi

Bölgenin finans merkezi ve en büyük petrol ihracatçılarından biri olan ülkede, muhalefete tolerans gösterilmiyor. [AA]

körfez ülkelerinden birleşik arap emirlikleri’nde (bae) 94 kişi, ‘hükümeti devirmek yoluyla iktidarı ele geçirmeya çalışmakla’ suçlandı.

bae başsavcısı selim said kubeşi, pazar günü ülkenin resmi haber ajansı wam’a yaptığı açıklamada, bu kişiler hakkında dava açıldığını açıkladı. kubeşi, şüphelilerin hedeflerine ulaşmak için, farklı yerlerde toplantılar düzenlediklerini ve bu faaliyetleri yetkililerden gizleyerek yürüttüklerini belirtti.

başsavcı ayrıca söz konusu kişilerin uluslararası örgütlerden ve müslüman kardeşler’den, finans ve tecrübelerini aktarması konusunda koordinasyon sağlamak amacıyla yardım istediğini aktardı.

'gizli propaganda'

şüphelilerin sosyal iletişim ağları vasıtasıyla gizli propaganda yaptıkları, çeşitli bakanlıkların ve okulların internet sitelerini çökerttikleri iddiaları da suçlamalar arasında yer alıyor.

bae'de yayın yapan el halic gazetesi, geçtiğimiz yıl müslüman kardeşler'le bağlantılı olduğu öne sürülen el islah örgütü üyelerinin de aralarında yer aldığı 60 kişinin yakalandığını öne sürmüştü.

örgüt, müslüman kardeşler ile bağı olduğunu reddederken, barışçıl reformlardan yana faaliyetler yürüttüğünü savunuyor.

orta doğu’nun finans merkezi ve bölgenin en büyük petrol ihracatçılarından biri olan bae’de, siyasi muhalefete tolerans gösterilmiyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;