Irak

Bağdat'ta bir haftada üçüncü bombalı saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, çoğunlukla Şiilerin yaşadığı bir mahallede düzenlenen bombalı araç saldırısında en az 18 kişi öldü, 50'den fazla yaralı var.

Konular: Irak, IŞİD
15 Şubat Çarşamba günü Sadr mahallesinde meydana gelen saldırı. [Fotoğraf: Reuters]

irak'ın başkenti bağdat, bir haftada üçüncü kez bombalı saldırıların hedefi oldu. güneyde çoğunlukla şiilerin yaşadığı şurtatey mahallesine bırakılan bomba yüklü araç patladı. ikinci el araç dükkânları ve otoparkların yer aldığı semtte meydana gelen patlamada, hastane verilerine göre en az 18 kişi öldü, 50'den fazla da yaralı var.

çarşamba günü de bağdat'ın güneyindeki sadr mahallesi'nde bir intihar saldırganı, patlayıcı yüklü kamyonetini infilak ettirdi. o patlamada en az 15 kişi öldü, 50'den fazla da yaralı vardı. çarşamba günkü saldırı da ikinci el araç satılan dükkânların bulunduğu bir sokağı hedef almıştı.

bağdat'ta salı günü yine güneydeki mahallelerin birinde yaşanan bombalı araç saldırısında en az 4 kişi ölmüştü. 

saldırıları üstlenen olmasa da, işid'in irak'ta şii mahallelerinde sıkça bombalı saldırılar düzenlediği biliniyor. 2017 başlarında bağdat dahil birçok irak kentinde benzer saldırılar meydana gelmiş, şubat ayında saldırılar azalmıştı.

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;