Irak

Bağdat'ta bombalı araç saldırıları: 9 ölü

Irak güvenlik kaynakları, başkent Bağdat'ta Pazar günü bombalı üç araçla düzenlenen saldırılarda 9 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Konular: Ortadoğu

afp’ye konuşan bir polis yetkilisi, başkentin güneybatısındaki amil mahallesi’nde işçilerin toplandığı bir alanda sabah saatlerinde bombalı bir aracın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğünü ve 14 kişinin yaralandığını söyledi.

aynı yetkili bağdat’ın merkezindeki hallani meydanı’nda yerel saatle 11.30’da bombalı araç patlaması sonucu 3 kişinin öldüğünü ve en az 13 kişinin yaralandığını da bildirdi.

başkentin 30 kilometre güneyindeki mahmudiye ilçesinde de yerel saatle sabah 8:00’de yol kenarındaki bomba yüklü aracın patlaması sonucu en az 3 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı.

15 nisan’da bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırılarda beş kişi ölmüş, 21 kişi yaralanmıştı.

irak’ın başkenti bağdat’ın güneybatısında bir lokanta yakınlarında 13 nisan’da bombalı araç patlaması sonucu 9 kişi ölmüş, 28 kişi yaralanmıştı.

güvenlik sağlanamıyor

güvenlik zafiyetinin yaşandığı irak'ın birçok kenti sık sık şiddet olaylarına ve bombalı saldırılara sahne oluyor.

irak’ta uzun süredir devam eden kaos, irak şam islam devleti (işid) örgütünün 10 haziran’da ülkenin ikinci büyük kenti musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlenmişti.

işid’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.

abd güçleri ağustos ayında işid'in irak'taki mevzilerini hava saldırılarıyla vurmaya başlamıştı.

kaynak: al jazeera, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;