Irak

Bağdat'ta görevden almalar

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Pazar günü 292 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısından sonra Başbakan Haydar İbadi, Bağdat Operasyonları Komutanını görevden aldı.

Konular: Irak, IŞİD, Ortadoğu
Bağdat'ın Karrada bölgesinde IŞİD'in üstlendiği saldırıda 292 kişi ölmüştü. [Fotoğraf: AFP]

irak'ın başkenti bağdat'ta 292 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından başbakan haydar ibadi, şehrin güvenliğinden sorumlu korgeneral abdülemir şammari'nin görevden aldı.

başbakan haydar ibadi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, bağdat operasyonlar komutanı korgeneral şammari azledildi. şammari'nin yanı sıra başkentin güvenlik ve istihbaratından sorumlu iki kişinin daha görevinden alındığı belirtildi. ancak açıklamada azledilen diğer iki yetkilinin isim bilgilerine yer verilmedi.

irak'ta bağdat'ın merkezindeki karrada'da pazar günü meydana gelen bombalı saldırıda 292 kişi hayatını kaybetmişti. 

işid’in üstlendiği saldırının ardından içişleri bakanı muhammed salim gabban, devletin güvenlik ve istihbarat sisteminin başarısız olduğunu belirterek istifa etmişti.

 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;