İşgalin ardından Irak

Bağdat’ta patlamalar: 16 ölü

30 Nisan’daki seçime hazırlanan Irak’ın başkentinde meydana gelen iki ayrı patlamada 16 kişi öldü, 41 kişi yaralandı. Son 10 günde ölenlerin sayısı 280'e yükseldi.

Konular: Ortadoğu, Irak

bağdat’ın doğusundaki ameen el-taniya bölgesinde bomba yüklü aracın patlatılmasıyla beş kişi öldü 16 kişi yaralandı.

yine başkentin doğusunda yer alan sadr bölgesindeki bombalı araç saldırısında ise 11 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

afp haber ajansına göre, irak’ta yalnızca nisan ayındaki şiddet olaylarında yaklaşık 280 kişi öldü.

seçim güvenliği tehlikede

irak’ta şiddet 30 nisan’da yapılacak kritik genel seçimler öncesinde daha da artış gösterdi.

tüm siyasi partiler seçimlerin zamanında yapılması konusunda ısrarlı olsa da ülkedeki güvenlik sorununun seçimlere gölge düşüreceği ihtimalinden endişe ediliyor.

bombalı saldırılar, hükümet ve silahlı gruplar arasındaki çatışmalar ve mezhepler arasındaki gerilimin her geçen gün arttığı irak'ta, hiçbir partinin hükümeti tek başına kurabilecek sayıda sandalye alması beklenmiyor.

ülkede sünniler, kendilerine karşı ayrımcı politikalar izlediği gerekçesiyle şii başbakan nuri maliki’ye tepki gösteriyor. sünni azınlık maliki hükümeti'ni kendilerini siyasetten dışlamakla ve haklarını görmezden gelmekle suçluyor.

sünnilerin maliki hükümeti'ne yönelik tepkilerinin son yansıması ise, ağırlıkla sünnilerin yaşadığı anbar eyaletindeki çatışmalarla görüldü.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;