Irak

Bağdat'ta Türk işçiler kaçırıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusunda silahlı bir grup Türk işçileri kaçırdı. Nurol İnşaat 18 çalışanının alıkonulduğunu açıkladı.

Konular: Ortadoğu, Irak

irak'ın başkenti bağdat'ın doğusundaki habibiye bölgesinde silahlı ve maskeli bir grup dün gece saat 03:00 sıralarında şantiyeyi bastı. 10'dan fazla araçla gelen silahlı kişiler türk inşaat firması nurol inşaat'a ait lojmandakilerin tamamını alıkoydu. silahlı kişilerin üzerinde irak güvenlik güçlerinin giydiği üniformalardan vardı.

al jazeera'ye konuşan nurol inşaat yetkilileri, 18 çalışanlarının kaçırıldığını açıkladı. dışişleri bakanlığı sözcüsü tanju bilgiç de 18 türk'ün kaçırıldığını doğruladı. buna göre, kaçırılan kişilerden 14'ü işçi, üçü mühendis ve biri muhasebeci.

çalışanların neden kaçırıldığıyla ilgili henüz bir bilgi yok.

tanju bilgiç, "sadece türkler mi alıkonuldu?" sorusunu, "öğrendiğimiz, türk işçileri diğerlerinden ayırarak bir seçime tabi tuttukları. bazı detayların netleşmesini beklemek daha doğru olur" diye yanıtladı.

bu türk şirket bağdat'ta bir stadyum inşa etmek için çalışıyordu.

türkiye'nin bağdat büyükelçiliği hem irak dışişleri, içişleri ve savunma bakanlıkları ile başbakanlıkla hem de ulusal güvenlik müsteşarlığı'yla temasta. inşaat şirketiyle de görüşmeler sürüyor.

geçen yıl 46 türk vatandaşı irak'ın musul kentinde işid tarafından alıkonulmuş, üç ay süren çabalar sonucunda serbest bırakılmışlardı.

kaynak: al jazeera, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;